Beveiligingscoördinator (BVC)) 1

Functie omschrijving

Integrale beveiliging! Jij zorgt dat er voldoende aandacht voor is. De samenleving beweegt en de taken veranderen. Met jouw kennis weet jij als geen ander hoe belangrijk de balans tussen veiligheid en werkbaarheid is. 

Wat ga je doen?
Als Beveiligingscoördinator (BVC) maak je deel uit van de afdeling Strategie en Beleid en ben je onderdeel van de Integrale Beveiliging & Privacy organisatie. Je bevordert bewustzijn omtrent integrale beveiliging bij de directies, het management en medewerkers. Je werkt nauw samen met andere beveiligingsdomeinen, waaronder informatiebeveiliging, gegevensbescherming, fysieke beveiliging en continuïteitsmanagement. Daarnaast heb je nauw contact met de Beveiligingsautoriteit. Ook geef je mede vorm aan de incidenten- en calamiteitenorganisatie. Daarnaast houd je je bezig met de volgende werkzaamheden: toezicht houden, coördineren, adviseren, rapporteren en opstellen van beleid. 

Je houdt toezicht op, monitort en borgt het naleven van de eisen voor integrale beveiliging, waaronder de eisen uit de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), het Normenkader Beveiliging Rijkskantoren (NKBR) en de Gedragsregeling digitale werkomgeving (GDW). Je ziet toe op het uitvoeren van risicoanalyses en opvolging van geadviseerde adequate (beveiligings-)beheersmaatregelen. 

Je coördineert het uitvoeren van risicoanalyses, coördineert de afhandeling van beveiligingsincidenten en ziet toe op opvolging hiervan. Jij bent verantwoordelijk voor het functioneel aansturen van de Integrale Beveiligingsfunctionarissen. Ook stuur je actief op actualiteit van incidentregelingen en calamiteitenplannen van CJIB en van de verschillende directies.

Gevraagd en ongevraagd adviseer jij de directies en het management van het CJIB op het gebied van integrale beveiliging. Ook adviseer je ketenpartners en concerndienstverleners over beveiligings- en verbeterplannen en het nemen van adequate beveiligingsmaatregelen. 

Jij stelt beleid op en rapporteert hierover. Daarnaast stel je  een Integrale beveiligingsstrategie op en draagt zorg voor actueel integraal beveiligingsbeleid. Je rapporteert over het functioneren van de integrale beveiliging van het CJIB, ketenpartners en concerndienstverleners aan de portefeuillehouder binnen het Directieteam en de  Beveiligingsautoriteit (BVA) van JenV. Ook ben jij verantwoordelijk voor het beheren van een overzicht van kritieke systemen en te beschermen belangen (TBB) voor het CJIB.

Functie-eisen

Wat vraagt deze functie van jou?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met een  proactieve en zelfstandige houding.  Je hebt geen 9.00 tot 17.00 mentaliteit , je begrijpt dat het belangrijk is dat je bereikbaar bent en daar kan jij je flexibel in opstellen. Daarnaast signaleer je  kansen en acteer je hierop. Wanneer de situatie er om vraagt, neem je het voortouw en vervul je een actieve rol in de coördinatie en afhandeling. Ook heb je een goede en actuele brede kennis en ben je ervaren in het vertalen van strategie naar beleid, het uitvoeren van programma’s en het inrichten en leiden van een besturingsstructuur, dit alles op het gebied van integrale beveiliging. Daarnaast zien we graag het volgende terug in je profiel:

 • Voor deze functie is een WO werk– en denkniveau* vereist, het is een pré dat je beschikt over een afgerond WO diploma op het gebied van bijvoorbeeld Bestuurskunde, Integrale Veiligheidskunde of vergelijkbaar
 • 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie (integrale beveiliging);
 • Ruime ervaring met risicoanalyses en beheersing van meerdere methodieken;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

* Een (online) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Competenties (Functiegebouw Rijk)
Organiserend vermogen, leiderschap, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit, analytisch vermogen, integriteit, samenwerken.

Waarom solliciteren?

Het werkveld van het CJIB is breed en complex. Binnen deze rol kun jij je ontwikkelen en het verschil maken in de professionaliseringsslag en de doorontwikkeling van de volwassenheid van de beveiligingsorganisatie. Met jouw communicatieve vaardigheden ben jij de schakel tussen gesprekken op de werkvloer en gesprekken met directie en strategisch management. Kort gezegd; een baan met veel toegevoegde waarde en impact.  Daarnaast krijg jij binnen deze functie te maken met:

 • Advisering en verantwoording richting directies en management;
 • Relevant werk in politiek-bestuurlijke context;
 • Samenwerken met professionals, zowel intern- als extern;
 • Werken in een organisatie die groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en compact genoeg om daadkrachtig te zijn;
 • Een goede balans tussen werk en privé.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4688,- tot €6989,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 

Bijzonderheden

 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen we graag je cv en motivatiebrief.
 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Centraal Justitieel Incassobureau

Wie zijn wij?
Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een dynamische en ambitieuze uitvoeringsorganisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1.250 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB daarnaast ook regisseur in de executieketen is voor alle strafrechtelijke beslissingen. Hiermee zorgen we, door het voeren van de operationele regie, voor meer grip en zicht binnen de executieketen.

Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat we doen; richting de burger en richting (keten)partners waarmee we samenwerken. Altijd in verbinding met hen en de samenleving. Het CJIB staat daarbij bekend om het innovatief vermogen, hands-onmentaliteit en het zijn van een lerende organisatie waarin ontwikkeling van medewerkers een belangrijk uitgangspunt is. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken, ondersteund door adequate ICT, binnen de beschikbare middelen op juiste wijze worden uitgevoerd.

Strategie en Beleid

Jouw werkveld
De afdeling Strategie & Beleid  (S&B) is verantwoordelijk voor strategie- en beleidsontwikkeling, integrale besluitvorming én bestuurlijke advisering gericht op politieke risico’s en kansen aan de directie van het CJIB. De afdeling bestaat uit ruim 40 collega’s ieder met hun eigen portefeuille, verdeeld over beleidsinhoudelijke vraagstukken tot meer interne beheersing/control aandachtsgebieden. De afdeling werkt verbindend tussen de drie directies van het CJIB, werkt nauw samen met het Ministerie van Justitie & Veiligheid en vertaalt extern beleid naar de interne organisatie. Het team wordt aangestuurd door het Hoofd Strategie & Beleid en valt hiërarchisch onder de Algemeen Directeur van het CJIB. Binnen S&B werk je nauw samen met de CISO, Privacy Officers en Strategisch Risicomanager. Daarnaast heb je vanuit je coördinerende taak veelvuldig contact met de Integrale Beveiligingsfunctionarissen. 
 


Reageer op deze vacature