Functioneel Beheerder met Product Owner rol

Functie omschrijving

Het belang van een goede en heldere prioritering hoeven wij jou niet uit te leggen. Dit is iets wat jou drijft in je werk en waar jouw kracht ligt! Door je stevige houding en communicatieve vaardigheden, ben jij zeker van deze prioritering. In deze cruciale rol binnen het CJIB, kun je deze kwaliteiten goed kwijt.

Binnen de al uitdagende functie van Functioneel Beheerder hebben wij nog een extra rol voor je weggelegd, die van Product Owner. Een rol die aansluit bij die van Functioneel Beheerder, maar net dat stapje extra vraagt. Een stap die jij graag zet en waar jij je in vast wilt bijten. In de praktijk zul jij in afstemming met je manager een goede balans vinden tussen deze twee rollen. Dit biedt jou dus volop kansen om je verder te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Als Functioneel Beheerder ben jij je als geen ander bewust van hoe belangrijk het is om specifieke wensen, vanuit de gebruikersorganisatie, duidelijk te formuleren. Naast het aanjagen van vernieuwing weet jij ook alles van de aan jouw toegewezen processen. In het kader hiervan ben jij verantwoordelijk voor de:

 • Uitwerking van procesverbeteringen;
 • Beschrijving van user stories en zowel functionele als non functionele requirements;
 • Borging van KPI’s en (werk)afspraken;
 • Begeleiding van de business bij de implementatie van (functionele) wijzigingen;
 • Uitvoeren van (acceptatie)testactiviteiten.

Stapje extra zetten? Dat kan! 

Als Product Owner ben jij de verbindende factor tussen het strategische/ tactische- en operationele niveau. Concreet betekent dit jij je gaat focussen op het inventariseren en uitwerken van requirements die ophaalt bij zowel interne als externe stakeholders. Dit vertaal je door naar User stories, met als resultaat een geprioriteerde backlog. Stevig stakeholdermanagement is hierin essentieel. Jij zorgt voor commitment en draagvlak voor de besluiten die je neemt vanuit jouw rol en verantwoordelijkheid. Het is voor jou dan ook geen probleem om stakeholders en het team mee te nemen in jouw prioritering, visie en doelstellingen.

Arjan Klok, Functioneel Beheerder met Product Owner rol vertelt hierover: “Binnen deze rol heb je niet alleen interne contacten, maar heb je ook veelvuldig contact met ketenpartners waar we als CJIB mee samenwerken. Dit maakt de functie enerzijds uitdagend, maar ook complex. Ben jij goed in het afwegen van belangen en heb jij geen moeite met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken? En weet je daarnaast deze belangen ook te verbinden? Dan zal deze functie goed bij je passen”.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden als Product Owner zijn het:

 • Beheren, prioriteren en accepteren van User stories. Door jouw inzet is de backlog te allen tijde duidelijk en transparant. Hierdoor weten stakeholders waar de Devops teams aan gaan werken de komende sprint.;
 • Opstellen van een gezamenlijk doel en Definition of Done voor de Devops teams;
 • Informeren van stakeholders en het aanspreekpunt zijn voor de organisatie;
 • Mee werken aan scrum- events. Jij zorgt hierin voor een voorbereide sprintplanning/ backlog.

Functie-eisen

Wat vraagt deze functie van jou?
Voor deze functie zoeken we iemand die van aanpakken weet en stevig in zijn of haar schoenen staat. Prioriteren en het afwegen van belangen ligt jou goed. Sterker nog, hier ligt jouw kracht! Door goede communicatieve vaardigheden weet jij stakeholders mee te nemen in jouw prioritering en visie. Wanneer er onduidelijkheid is weet je dit weg te halen. Hierin is in gesprek blijven en samenwerken jouw uitganspunt. Je bent analytisch sterk, werkt oplossingsgericht en bent goed in plannen en organiseren. Tot slot presteer je uitstekend onder druk en ben je in staat diverse onderwerpen tegelijkertijd op te pakken.

Daarnaast ben je een goede match wanneer jij jezelf herkent in onderstaande zaken:

 • Je beschikt over minimaal hbo werk-denkniveau*. En beschikt bij voorkeur over een hbo- diploma bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskundige Informatica of Bedrijfskunde.
 • Heb je tenminste drie jaar aantoonbare werkervaring als Functioneel Beheerder of Product Owner en bent bekend met Agile, DevOps en Scrum;
 • Herken je jezelf in de volgende competenties: samenwerken, overtuigen, netwerken, oordeelsvorming, resultaatgerichtheid, motiveren, klantgerichtheid en zelfontwikkeling;
 • Bij voorkeur ben je Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO) of ben je bereid om dit op korte termijn te halen;
 • Beschik je bij voorkeur over ervaring in het werken in de strafrechtketen.

*Dit wordt getoetst aan de hand van een (online) assessment.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische directie die erg in ontwikkeling is. Hier kun jij in je coördinerende rol het verschil maken. Waarom solliciteren?

 • Je krijgt de regie het vernieuwen van processen.
 • Je geniet van werken met ons unieke applicatielandschap.
 • Je legt de verbinding tussen de business, IT en ketenpartners.
 • Je werkt graag bij een betrouwbare werkgever en komt in dienst bij de Rijksoverheid.
 • Je houdt van werken in een informele en IT & Data gedreven organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De vacature staat zowel binnen als buiten de rijksoverheid gepubliceerd. Medewerkers die reeds in dienst zijn bij de rijkoverheid hebben voorrang.
 • Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Sjouke Jan Albada via s.albada@cjib.nl of 06-57573200. Vragen over de procedure kun je stellen aan Marjolein Ceelen (Recruiter) via m.ceelen@cjib.nl 06-2797 9699.

Centraal Justitieel Incassobureau

De wereld verandert. Maatschappelijke ontwikkelingen stellen het CJIB voor nieuwe uitdagingen en vragen van ons dat we opnieuw kijken hoe én waar we het best tot ons recht kunnen komen en waarde kunnen toevoegen. Beter, slimmer en persoonsgericht: dat is waar wij naar streven in onze dienstverlening. Dit doen we in drie veranderopgaven, welke in drie ambities zijn geformuleerd: het regisseren en verbinden in de executieketen, persoonsgericht innen & incasseren en op slimme wijze waarde realiseren met IT en data. Daarnaast karakteriseert het CJIB zich als een informele en lerende organisatie. Betrokken, professioneel en laagdrempelig, in een politiek bestuurlijke omgeving.

Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft, als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, twee kerntaken. De eerste is het innen en incasseren van verkeersboetes, boetevonnissen en schadevergoedingsmaatregelen. De andere is de verantwoordelijkheid om als operationeel ketenregisseur te fungeren voor de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen. Het CJIB zorgt hiermee voor grip en zicht op de (persoonsgerichte) tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen binnen de executieketen.

Directie Executie & Bedrijfscontinuïteit en Ontwikkeling (BCO)

De samenleving moet erop kunnen vertrouwen dat een straf of maatregel die is opgelegd snel en goed wordt uitgevoerd. Binnen de directie Executie zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering van deze strafrechtelijke beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan geldelijke sancties, gevangenisstraffen en taakstraffen. We bepalen, op basis van het persoonsbeeld van de veroordeelde, welke uitvoering in de keten nodig is en zetten uitvoeringsopdrachten bij onze partners uit. Door deze regiefunctie zorgen we voor meer grip en zicht binnen de executieketen. Onze directe ketenpartners zijn erg divers. Denk aan onder meer het Openbaar Ministerie, de Politie, de Reclassering en DJI. Vanuit je rol als Product Owner ben jij werkzaam binnen deze keten. Jij hebt een belangrijke rol in de prioritering van de behoeften en belangen vanuit de keten. Hierin houd je, als vertegenwoordiger van het CJIB, oog voor de belangen vanuit het CJIB.

De directie Executie wordt proactief ondersteund door het team Bedrijfscontinuïteit en Ontwikkeling (BCO). Binnen dit team beheren en veranderen ruim 40 collega’s producten, processen en systemen. Dit allemaal gericht op continuïteit en ontwikkeling. Daarnaast dragen zij bij aan vernieuwing door te participeren in uitdagende projecten en programma’s binnen onze organisatie of het ministerie. Jij bent werkzaam vanuit dit team, maar werkt op het snijvlak van IT. Binnen onze afdeling IT & Data werken collega’s dagelijks aan de beschikbaarheid, instandhouding en vernieuwing van de IT-infrastructuur. Maar ook aan het realiseren van nieuwe- en het onderhouden van bestaande software. Dit doen ze met ruim 275 ambitieuze professionals. En daarmee zijn ze een van de grootste softwarehuizen van Noord-Nederland.


Reageer op deze vacature