(Senior) Adviseur Leren & Ontwikkelen

Functie omschrijving

Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat het CJIB doet. Richting de burger en richting ketenpartners waar wij mee samenwerken. Als lerende organisatie hebben wij de ambitie om als hét kennis- en expertisecentrum voor medewerkers van het CJIB en medewerkers van ketenpartners te fungeren. Een gedegen opleidingsomgeving is hierbij onmisbaar. Kom jij hier, als leer- & ontwikkelspecialist, een belangrijke bijdrage aan leveren?

Wat ga je doen?
Jij zorgt ervoor dat de betrokken CJIB Executie-medewerkers optimaal kunnen presteren in de keten. Daarvoor is het nodig dat zij goed worden opgeleid. De (Senior) Adviseur Leren & Ontwikkelen binnen de directie Executie is de sturende kracht hierin. Tevens zal er een nauwe samenwerking zijn met de collega’s uit jouw team Leren & Ontwikkelen. Samen leveren jullie een belangrijke bijdrage aan het zijn van een lerende organisatie als CJIB.

Jij definieert hoe de opleidingsomgeving van Executie eruit moet zien, zet dat neer en bouwt dit verder uit. Je bent een strateeg met een heldere visie. Bij voorkeur heb je kennis van de diverse vormen van leren en ontwikkelen. Ook zal je de verbinding moeten leggen met onze partners in de keten om een goed inzicht te krijgen in de behoeften qua kennis, kunde en ervaring van de betrokken CJIB medewerkers. Vanuit jouw expertise als zowel verbinder in de keten en onze gezamenlijke CJIB visie op leren en ontwikkelen, zorg jij voor een opleidingsomgeving Executie dat bekend staat binnen de strafrechtketen voor kwaliteit, effectiviteit en de modernste vormen van leren en ontwikkelen.

Met welke vraagstukken krijg je te maken?
De vraagstukken waar jij aan gaat werken zijn divers. Zo kan het zijn dat je meedenkt en adviseert in vraagstukken zoals:

  • Hoe maakt het CJIB optimaal gebruik van haar digitale leeromgeving om het leren binnen de organisatie te faciliteren, wat is hiervoor nodig en welke rol is hierin weggelegd voor jou?
  • Hoe zet je een ambitie van een team of directie goed neer in een gedragen en gedegen opleidingsplan? Welke gesprekken voer jij hierover en met wie?
  • De directie Executie heeft de ambitie om als hét kennis- en expertisecentrum voor medewerkers van het CJIB en medewerkers van ketenpartners te fungeren. De opleidingsomgeving die jij mede vormgeeft zal hiervoor het universele platform zijn.
  • Het ontwerpen, geven en organiseren van opleidingen in samenwerking met ketenpartners. Hierbij is de doelgroep zowel medewerkers van het CJIB als van ketenpartners.

Functie-eisen

Wie ben jij?
Je bent klantgericht en kunt jouw eigen visie op leren en ontwikkelen goed onder woorden brengen. Jij weet als geen ander hoe je een professioneel gesprek met je stakeholders hierover voert. Je weet vanuit overtuiging en expertise je verhaal over te brengen en schuw je discussies niet: je staat stevig in je schoenen. Daarnaast zie je kansen en denk je in mogelijkheden en resultaten. Hierdoor ben je kritisch, breng je scherpte aan en schakel je gemakkelijk tussen verschillende wensen en belangen. Dankzij jouw ervaring binnen een grote, complexe organisatie ben jij je bewust van de politieke invloed - en de daaruit voortvloeiende belangen - en anticipeer jij hierop in jouw rol.

Daarnaast vind je het leuk om óók op operationeel niveau je handen uit de mouwen te steken. Hierbij ben je de ene keer betrokken bij het begin- en eindtraject van een product, een andere keer wordt jouw advies tussentijds ingevlogen.
Jij vindt het heel vanzelfsprekend om op de hoogte te zijn én te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leren en ontwikkelen. Dit zien wij duidelijk terug in jouw cv en motivatiebrief!

En verder …

  • Beschik je over hbo werk- en denkniveau* en heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Opleidingskunde, Onderwijskunde of een Juridische opleiding;
  • Heb je aantoonbare ervaring opgedaan binnen het werkveld van de strafrecht- en executieketen;
  • Heb je minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare adviesfunctie en op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van opleidingen en ontwikkelprogramma’s. Het is voor ons een sterke pre wanneer je ervaring hebt in het opzetten van een (digitale) opleidingsomgeving;
  • Ben je analytisch, sensitief, planmatig en leg je gemakkelijk nieuwe contacten.

* dit kan worden getoetst aan de hand van een (online) assessment.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Waarom solliciteren?
Werken bij het CJIB betekent werken in een complexe, maatschappelijke en dynamische context waaraan jij een belangrijke bijdrage kunt leveren. Je krijgt veel vrijheid om jouw rol voor een belangrijk deel zelf vorm te geven: jij hebt immers de expertise. Daarnaast kan je in deze rol een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van het team Leren & Ontwikkelen en de manier waarop jullie als team bijdragen aan de doelstellingen van het CJIB. Het CJIB kenmerkt zich als een lerende organisatie, die grote waarde hecht aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Als leer- en ontwikkelspecialist krijg je de ruimte om hier een belangrijke stempel op te drukken.

Bijzonderheden

  • Deze vacature staat zowel intern als extern gepubliceerd. Medewerkers van het CJIB genieten een voorrangspositie, waarna medewerkers binnen de Rijksoverheid voorrang hebben op medewerkers buiten de Rijksoverheid binnen deze procedure.
  • Wij ontvangen graag een motivatiebrief en een cv in het Nederlands van maximaal twee A4.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.

Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)

Als expert in persoonsgericht Innen & Incasseren innen wij vorderingen. Denk daarbij aan het innen van verkeersboetes, bestuurlijke boetes en overheidsincasso’s van onder andere DUO, CAK en UWV. Daarnaast zijn we regisseur in de executieketen voor strafrechtelijke beslissingen, zoals geldelijke sancties, werkstraffen, maatregelen en gevangenisstraffen. Door het voeren van de operationele regie zorgen we voor meer grip en zicht binnen de executieketen. We hebben daarbij diverse ketenpartners. Denk aan onder meer het Openbaar Ministerie, de politie, de reclassering, DJI, maar ook CAK, DUO en het Agentschap Telecom. Het werkveld is daarmee complex en dynamisch. Hoewel het CJIB in Leeuwarden is gevestigd, is politiek Den Haag iedere dag dichtbij en werken we nauw samen met verschillende departementen.

Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat we doen; richting de burger en richting (keten)partners waar we mee samenwerken. Altijd in verbinding met hen en de samenleving. Het CJIB staat bekend als een lerende organisatie, met veel innovatief vermogen en een hands-on mentaliteit.

Team HR

Jouw werkveld
Je gaat werken binnen de structuur van de directie Executie, een van de uitvoeringsonderdelen van het CJIB. Jouw belangrijkste stakeholders zijn de directie, strategisch management, interne collega’s maar met name externe partijen en ketenpartners in de executieketen.

Directie Executie
De samenleving moet erop kunnen vertrouwen dat een straf of maatregel die is opgelegd snel en goed wordt uitgevoerd. Binnen de directie Executie zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering van deze strafrechtelijke beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan geldboetes, gevangenisstraffen en taakstraffen. We bepalen, op basis van het persoonsbeeld van de veroordeelde, welke uitvoering in de keten nodig is en zetten uitvoeringsopdrachten bij onze partners uit. Door deze operationele regie zorgen we voor meer grip en zicht binnen de executieketen. Onze directe ketenpartners zijn dus erg divers. Denk aan onder meer het Openbaar Ministerie, de Politie, de Reclassering en DJI.

HR
Jouw functie maakt deel uit van het team HR. Dit team bestaat uit ruim 35 HR professionals. Samen zijn we verantwoordelijk voor proactieve advisering en ondersteuning van het management en medewerkers van het CJIB op het gebied van HR vraagstukken. Jij komt te werken in het cluster Leren & Ontwikkelen. Dit team bestaat momenteel uit drie (Senior) Adviseurs Leren & Ontwikkelen, welke werken vanuit een portefeuilleverdeling. Concreet betekent dit dat je gekoppeld bent aan een van onze directies. In jouw rol ben je gekoppeld aan de ambitieuze directie Executie, die volop in ontwikkeling en beweging is. Voor deze directie ben jij, samen met een collega uit het team Leren & Ontwikkelen, de vaste contactpersoon als het gaat om leren en ontwikkelen.

“Binnen mijn functie ervaar ik dat ik van meerwaarde kan zijn als ik meedenk en bewust kan vertragen in het proces om op de essentie snelheid te creëren, over vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen.” – Fardou Ypma, (Senior) Adviseur Leren & Ontwikkelen.


Reageer op deze vacature