Recruiters

Functie omschrijving

Samen bouwen aan een goede positie op de arbeidsmarkt als aantrekkelijk werkgever is belangrijker dan ooit in de huidige arbeidsmarkt. Met jouw expertise op het gebied van werving en selectie help jij de juiste kandidaat op de juiste plaats te krijgen. Wanneer jij ons team proactief komt ondersteunen in het gehele recruitmentproces lever je een belangrijke bijdrage aan de werving van nieuw talent voor onze dynamische en ontwikkelende organisatie. Ga jij de uitdaging aan?

Jouw functie
Jouw agenda ziet er geen dag hetzelfde uit, doordat er een grote diversiteit aan onderwerpen speelt. Het werk van een Recruiter binnen het CJIB bestaat voor een groot deel uit het van begin tot eind in goede banen leiden van vacatureprocedures. Jij bent namelijk, als onderdeel van het team Recruitment, die professional met kennis van de arbeidsmarkt. Hierdoor kan jij goed adviseren en anticiperen op de wervingsvraag van het CJIB.

Dit vraagt van jou dat je brede corporate recruitment kennis en ervaring meebrengt. Denk hierbij aan kennis en ervaring op het gebied van:

 • Het voeren van een goede intake met de manager;
 • Het schrijven van wervende en doelgroepgerichte vacatureteksten;
 • Een goede en proactieve procedure-begeleiding;
 • Adviseren en ondersteunen bij selectie-interviews
 • Het geven van gedegen recruitmentadvies aan hiring managers;
 • Arbeidsmarktcommunicatie activiteiten, denk hierbij aan de aanwezigheid op relevante evenementen en beurzen maar ook wervingsactiviteiten via LinkedIn;
 • Het begeleiden van managers en kandidaten op het gebied van selectie- en ontwikkelassessments.

Daarnaast ben jij binnen deze rol medeverantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van het gehele recruitment proces (we werken gedeeltelijk met een ATS). Binnen het team recruitment wordt gewerkt met ondersteuners, die een groot gedeelte van de administratieve workload op zich nemen. Als Recruiter blijf jij eindverantwoordelijk voor het gehele recruitment proces en zul je nauw samenwerken met de ondersteuners.

Marjolein, Recruiter IT & Data, vertelt: “De arbeidsmarkt verandert, als aantrekkelijk werkgever is het noodzaak flexibel mee te bewegen. Door deze dynamiek en verscheidenheid aan werkzaamheden ervaar ik mijn functie als afwisselend. Ben jij een Recruiter die, met respect voor vaste procedures, snel en efficiënt het recruitmentproces kan coördineren en uitvoeren? En ben je daarnaast in staat om onder druk het gewenste resultaat te behalen? Dan ben jij een goede toevoeging voor ons team!”.

Functie-eisen

Wie ben jij?
Als Recruiter ben je uitstekend op de hoogte van de in- en externe arbeidsmarkt en vertaal je op basis daarvan de ontwikkelingen door naar kansen voor de organisatie. Competenties als omgevingssensitiviteit en schakelend vermogen passen goed bij jou. Onze organisatie is complex en hecht waarde aan zorgvuldigheid. Hierin is het belangrijk dat je in staat bent de organisatie en de processen snel eigen te maken. Je bent resultaatgericht, hands-on en communicatief sterk. Je draagt hierdoor actief bij aan het invullen van de actuele vraag van de hiring managers en versterkt in deze periode het team Recruitment. Je deinst niet terug voor een grote hoeveelheid aan vacatures en zet hiervoor graag je schouders eronder samen met jouw collega’s.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je een stevige gesprekspartner bent voor (senior) management. Je bent in staat om zelfstandig een route te bepalen en hierover beslissingen te nemen. Een proactieve houding is cruciaal voor deze rol. Om succesvol te zijn in deze functie zien wij daarnaast graag onderstaande terug in je profiel:

 • Je beschikt over hbo werk-denkniveau* en je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van HR of Bedrijfskunde;
 • Je bent een vakvolwassen (Corporate) Recruiter met aantoonbaar 3 jaar werkervaring. Ervaring in een complexe (non profit) organisatie of overheidsomgeving is voor ons een pre;
 • Wij vinden het een pre wanneer je ervaring hebt met proactieve werving van kandidaten d.m.v. onder andere LinkedIn;
 • Je hebt ervaring in de coördinatie van het recruitmentproces, van intake tot arbeidsvoorwaardengesprek.

* dit kan worden getoetst aan de hand van een (online) assessment.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3028,- tot €4247,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Wat bieden wij?
Goed om te weten is dat deze vacature:

 • Twee structurele posities betreft, met uitzicht op een vast dienstverband voor maximaal 36 uur per week. Ben jij minder uren inzetbaar? Ook dit is bespreekbaar;
 • Ingeschaald is in schaal 9 van de CAO Rijk. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en achtergrond;
 • Valt onder de functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering;
 • Gelijktijdig open staat in alle fasen van het vacaturebeleid. Loopbaankandidaten hebben voorrang op ambtelijke CJIB-medewerkers. Ambtelijke CJIB-medewerkers hebben vervolgens voorrang op externen, uitzendkrachten en medewerkers reeds in dienst bij een andere Rijksorganisatie.

Centraal Justitieel Incassobureau

Wie zijn wij?
Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een dynamische en ambitieuze uitvoeringsorganisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1.250 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB daarnaast ook regisseur in de executieketen is voor alle strafrechtelijke beslissingen. Hiermee zorgen we, door het voeren van de operationele regie, voor meer grip en zicht binnen de executieketen.

Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat we doen; richting de burger en richting (keten)partners waarmee we samenwerken. Altijd in verbinding met hen en de samenleving. Het CJIB staat daarbij bekend om het innovatief vermogen, hands-onmentaliteit en het zijn van een lerende organisatie waarin ontwikkeling van medewerkers een belangrijk uitgangspunt is. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken, ondersteund door adequate ICT, binnen de beschikbare middelen op juiste wijze worden uitgevoerd.

Directie Bedrijfsvoering

Jouw werkveld en team
Je werkt in een dynamische omgeving waar de politieke invloed en maatschappelijke relevantie overduidelijk aanwezig zijn. Gevoel voor verhoudingen, de verschillende verantwoordelijkheden, rollen en belangen van stakeholders zijn dus erg belangrijk in deze functie. Binnen deze complexe omgeving weet jij als geen ander de hiring manager te ondersteunen in het gehele recruitmentproces.

Jouw functie maakt deel uit van de afdeling HR. Dit team bestaat uit ruim 35 HR professionals. Samen zijn ze verantwoordelijk proactieve advisering en ondersteuning van het management en medewerkers van het CJIB op gebied van alle HR vraagstukken. Jij komt te werken in het team Recruitment. De Recruiters werken vanuit een portefeuilleverdeling. Concreet betekent dit dat je gekoppeld bent aan een van de directies van het CJIB. Voor deze directie ben jij de vaste contactpersoon als het gaat om recruitment.

“Voor mijn directies ben ik de vaste contactpersoon als het gaat om recruitment. Door dit contact kan ik actief meedenken met mijn hiring managers. Hierin werk ik ook samen met andere HR disciplines. Daarnaast hebben we als team een nauwe samenwerking. We starten de dag met een dagstart en een keer per week hebben we teamoverleg. Ook komt het voor dat ik mijn collega-Recruiters ondersteun in hun vacatureprocedures. Dit maakt mijn werk uitdagend en afwisselend!”. - Lisanne, Recruiter Bedrijfsvoering en Strategie & Beleid


Reageer op deze vacature