Programmasecretaris Clustering Rijksincasso (CRI)

Functie omschrijving

Het CJIB levert hoogwaardige dienstverlening aan burgers en bedrijven. Door de handen ineen te slaan met andere Rijksorganisaties willen we gezamenlijk het innen van gelden bij de burger nog persoonsgerichter organiseren. En zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de schuldenproblematiek. Als Programmasecretaris ben jij dé onmisbare schakel op organisatorisch en procesmatig vlak, waarbij je inhoudelijk betrokken bent bij het Programma Clustering Rijksincasso (CRI).

Wat ga jij doen?
Jij gaat aan de slag met alles wat er bij het Programma CRI komt kijken. Jouw taken liggen op organisatorisch, procesmatig en inhoudelijk vlak. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het secretariaat van diverse (bestuurlijke) overleggen. Dit betreft het voorbereiden en doen van verslaglegging van overleggen, maar vooral ook het net ophalen, (strategische) besluitvorming voorbereiden en annoteren voor de voorzitters. Bij de agendasetting houd je rekening met timingvraagstukken, verschillende belangen en de politiek-maatschappelijke context.

Daarnaast stel je de voortgangsrapportages op, of levert hier een bijdrage aan, voor het directieteam van het CJIB, de betrokken ministeries en de CRI-partners. Hiervoor heb je contact met collega’s binnen en buiten het CJIB, analyseer je informatie en detecteert risico’s.

Een ander belangrijk onderdeel van je werk is het geven van gevraagd en ongevraagd advies. Je bekijkt continu welke impact politiek-maatschappelijke ontwikkelingen kunnen hebben op het Programma en adviseert hierover. Ook hierin zijn het hebben van juiste timing, rekening houden met belangenverschillen en het bewegen binnen de (gevoelige) context belangrijk.

Tenslotte ben je in je werk een verbinder en zorg je voor structuur. Je onderhoudt interne contacten, bijvoorbeeld met Communicatie om communicatie rondom CRI te coördineren of met Inkoop voor een inkoopproces. In externe contacten treed je op namens het CJIB bijvoorbeeld in de samenwerking met collega’s van ministeries in Den Haag of elders én het vertegenwoordigen van de organisatie.

Functie-eisen

Wat vraagt deze functie van jou?
Als (mede)verbinder en ‘spin in het web’ ben je aantoonbaar organisatiesensitief. Het politiek bestuurlijke klimaat trekt jou aan. Je vindt het leuk om te helpen belangentegenstellingen te overbruggen. Jij zet je organisatietalent en inhoudelijke bijdrage slim in. Door jouw organisatorische, procesmatige en inhoudelijke bijdrage creëer je de gewenste samenhang. De juiste prioritering ken jij als geen ander. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en kunt goed netwerken. Tevens ben je resultaatgericht, slagvaardig, proactief, gestructureerd en zorgvuldig.

Je volgt het nieuws op de voet, daardoor hoeven we jou niet te vertellen wat er op sociaal-maatschappelijk gebied speelt. Circa eens in de twee weken sluit je live in Den Haag, Utrecht of bijvoorbeeld Amsterdam aan voor overleg.

Om succesvol te zijn in deze functie, zien we daarnaast graag het volgende terug in je profiel:

  • Je beschikt over wo werk- en denkniveau* en hebt bij voorkeur een afgerond diploma in de richting van Bedrijfskunde of Bestuurskunde;
  • Je hebt twee tot drie jaar relevante werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie of je laat zien dat je beschikt over een ruime portie leervermogen en enorm veel drive om deze functie met succes te vervullen;
  • Power Point, Word en Excel? Dat is toch appeltje eitje?

*Dit wordt getoetst aan de hand van een (online) assessment.

Waarom solliciteren?
Allereerst omdat je welkom bent! We staan te popelen om je op te nemen in het CRI team. Met jouw impact ben je van onmisbare waarde op het gebied van dit maatschappelijke thema. Het CJIB biedt daarnaast een omgeving waarin je samenwerkt met zo’n 1300 gedreven en enthousiaste professionals, bij een betrouwbare werkgever. Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een dynamische omgeving. Een functie waarin jij met jouw aantoonbare kwaliteiten het verschil kunt maken. Op deze manier lever je een directe bijdrage aan de ambities van het CJIB.
Goed om te weten is dat deze functie:

  • Een structurele functie betreft met uitzicht op een vast dienstverband , voor maximaal 36 uur per week;
  • Is ingeschaald in schaal 11 conform CAO Rijk, in de functiegroep (Senior) Adviseur. Jouw inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en achtergrond;
  • Gelijktijdig open staat in fase 0, 1, 2 en 3 van het vacaturebeleid. Loopbaankandidaten hebben hierbij voorrang op ambtelijke CJIB-medewerkers. Ambtelijke CJIB-medewerkers hebben vervolgens voorrang op externen, uitzendkrachten en medewerkers reeds in dienst bij een andere Rijksorganisatie.

De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 24 oktober 2022 vanaf 13:00 uur.

Wat bieden wij jou nog meer?

  • Een goede balans tussen werk en privé, mede door de verdere uitrol van hybride werken;
  • Volop faciliteiten om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling;
  • Werk in een maatschappelijke omgeving;
  • Je ontvangt, naast je salaris, 16,37% Individueel Keuze Budget.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Belangstelling?
Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en de gevraagde competenties? Dan kan je jouw belangstelling kenbaar maken door uiterlijk 16 oktober 2022 jouw cv en motivatie in te dienen via het sollicitatieformulier.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Maarten van Zaane (Hoofd Overheidsincasso) via m.vanzaane@cjib.nl of 06-31755953 of met Sianne van Rhee (Programmamanager) via s.vanRhee@cjib.nl of 06-55496915 . Neem voor vragen over de procedure contact op met André van Zonneveld (Recruiter) via a.vanzonneveld@cjib.nl of 06-23016648.

Voldoe je nu niet helemaal aan het profiel, maar ben je wel enthousiast? Neem ook dan vooral contact op met Sianne van Rhee via s.vanRhee@cjib.nl of 06-55496915. 

De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 24 oktober 2022 vanaf 13:00 uur.

Centraal Justitieel Incassobureau

De wereld verandert. Maatschappelijke ontwikkelingen stellen het CJIB voor nieuwe uitdagingen en vragen van ons dat we opnieuw kijken hoe én waar we het best tot ons recht kunnen komen en waarde kunnen toevoegen. Beter, slimmer en persoonsgericht: dat is waar wij naar streven in onze dienstverlening. Dit doen we in drie veranderopgaven, welke in drie ambities zijn geformuleerd: het regisseren en verbinden in de executieketen, persoonsgericht innen & incasseren en op slimme wijze waarde realiseren met IT en data. Daarnaast karakteriseert het CJIB zich als een informele en lerende organisatie. Betrokken, professioneel en laagdrempelig, in een politiek bestuurlijke omgeving.

Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft, als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), twee kerntaken. De eerste is het innen en incasseren van verkeersboetes, boetevonnissen en schadevergoedingsmaatregelen. De andere is de verantwoordelijkheid om als operationeel ketenregisseur te fungeren voor de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen. Het CJIB zorgt hiermee voor grip en zicht op de (persoonsgerichte) tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen binnen de executieketen.

Anders kijken. Meer zien. Een divers en inclusief JenV
Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving en gebruiken de kracht van de diversiteit van onze medewerkers om samen resultaten te halen voor Nederland. Hierbij staan openheid, transparantie en inlevingsvermogen voorop. Wij willen dat iedereen bij JenV zich welkom en gewaardeerd voelt, zich kan ontwikkelen en bevorderen het werken in divers samengestelde teams.

Clustering Rijksincasso / Dienstverlening & Incasso (D&I)

“Hoe zorgen we ervoor dat uitvoeringsorganisaties nog beter gaan samenwerken, om op die manier ervoor te zorgen dat de burgers niet onnodig in de schulden terecht komen?”. Dat is de vraag waar jij als Programmasecretaris, samen met het Programmateam CRI, voor aan de lat staat. In deze rol ga jij je specifiek bezighouden met het Programma CRI. Met dit programma zet het CJIB een volgende stap in de samenwerking tussen Rijksorganisaties ten behoeve van de burger. In het kader hiervan zijn er al een aantal projecten opgestart, namelijk: een gezamenlijk Vorderingenoverzicht en een gezamenlijke Betalingsregeling. Het doel is om voor burgers en hun vertegenwoordigers zoveel mogelijk 1 gezicht te zijn bij inning en incasso.

De betrokken partijen van het programma zijn, naast het CJIB zelf, onder andere het Centraal Administratie Kantoor (CAK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), Sociale Verzekeringsbank (SVB), Ministerie Justitie en Veiligheid en het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Sianne van Rhee (Programmamanager) vertelt: “de rol van de Overheid als schuldeiser is altijd dubbel. We moeten enerzijds rechtdoen aan de belastingbetaler en ervoor zorgen dat iemand die een betalingsverplichting heeft bij de overheid deze ook voldoet. Anderzijds moeten we – door maatschappelijk verantwoord te innen en incasseren - ons inspannen om schulden of schuldenoploop te voorkomen. Hier moeten we als organisaties, juist nu er steeds meer mensen in de financiële problemen dreigen te raken, ook samen stappen in zetten!”

Jouw werkveld
Jij komt te werken in een dynamische omgeving waar de politieke invloed en maatschappelijke relevantie overduidelijk aanwezig zijn. Gevoel voor verhoudingen, de verschillende verantwoordelijkheden, rollen en belangen van stakeholders zijn dus erg belangrijk in deze functie.

De functie van Programmasecretaris CRI maakt deel uit van de directie Dienstverlening & Incasso (D&I). Binnen deze directie is een belangrijk deel van het primair proces van het CJIB ondergebracht. Als expert in persoonsgericht innen en incasseren innen de collega’s binnen deze directie vorderingen voor verschillende opdrachtgevers.
Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat ze doen; richting de burger en richting partners waarmee we samenwerken. En altijd in verbinding met de samenleving.


Reageer op deze vacature