Cloud Engineer

Functie omschrijving

Werken aan een State-of- the art (Cloud) platform en ontwikkelstraat om daarmee te werken aan een stevig fundament voor het CJIB. Dat is waar jouw IT hart sneller van gaat kloppen. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in jouw carrière, dan zou de functie Cloud Engineer wel eens goed kunnen passen. Benieuwd naar deze veelzijdige functie in een dynamische en data gedreven omgeving? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als Cloud Engineer binnen het CJIB ben je werkzaam ten behoeve van alle teams die gebruik maken van het (Cloud) Landschap van het CJIB. In samenwerking met de architecten werk jij verder aan een state-of-the-art platform en de beveiliging daarvan.

Concreet ben jij (mede)verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van dit platform en de bijbehorende diensten.

Concreet ga jij binnen deze functie dus aan de slag met:

 • Doorontwikkeling en het continu verbeteren van het hoog beschikbaar Cloud/Platform en bijbehorende diensten;
 • Beveiliging van het platform; specifiek de API gateway en de Service Mesh;
 • Proactief beheren van het (Cloud) platform, Cloud ondersteunde componenten en onderliggende integratie componenten, infrastructuur en architectuur;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de organisatie, daar waar je expertise nodig is.

Waarom solliciteren?
Collega Ronny Maas, Cloud Engineer binnen het CJIB, vertel: “De kers op de taart binnen mijn werk is het innovatief bezig zijn met de laatste ontwikkelingen en technologieën. Hierdoor weten we onze omgevingen continue nog beter en mooier te maken. Wanneer termen zoals "Automate Everything", "Security by design", “API First”, "Cloud Native Development" en “Innovatie” jouw erg aanspreken, weet ik zeker dat jij goed tot je recht komt in de functie van Cloud Engineer. Binnen mijn functie werk ik nauw samen met verschillende ontwikkel- en platform teams, stakeholders, ketenpartners, leveranciers en architectuur. Ik ervaar dit als afwisselend en uitdagend. ”

Daarnaast krijg je binnen deze functie de ruimte:

 • Om aan de slag te gaan met de laatste technieken en ontwikkelingen en heb jij de belangrijke rol om het voortouw te nemen in het verspreiden van kennis;
 • Voor persoonlijke- en/of inhoudelijke ontwikkeling, in de vorm van tijd en budget voor trainingen, cursussen etc.;
 • Om flexibel te werken, in de vorm van flexibele werktijden en locaties (thuis of op kantoor).

Functie-eisen

Wat vraagt deze functie van jou?
Als Cloud Engineer werk je vanuit het principe “meten is weten, gissen is missen”. Door jouw reeds opgedane kennis van Software Ontwikkeling, lifecycle onderhoud (monitoring, alerting en logging), CI/CD en van markt trends plus ontwikkelingen, weet jij hier in de praktijk goed invulling aan te geven. Belangrijker nog, dan ervaring, vinden wij de juiste mindset. Als persoon ben je dan ook nieuwsgierig, flexibel, hulpvaardig en security- en privacy bewust. Dit vraagt van jou een uitgebreide set aan vaardigheden (T-Shaped professional). Zo beschik je niet alleen over analytisch vermogen, maar heb je ook sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Je kunt goed luisteren en je voert gedurende jouw werkdag gesprekken met testers, ontwikkelaars, operations en specialisten op het gebied van monitoring en security.


Ferdinand Tempel, Cloud Engineer, vertelt over wat het team zoekt in een nieuwe collega: “Van onze nieuwe collega verwachten we een sterk probleemoplossend vermogen. Bestaande structuren, methoden en technieken worden binnen ons team als leidraad genomen maar niet als heilig gezien. Volgens ons bestaan heilige huisjes niet voor een Cloud Engineer. Als het nodig is ben je namelijk in staat met de beschikbare gereedschappen en materialen nieuwe huisjes te bouwen of bestaande huisjes aan te passen. Kom jij ons team versterken met dezelfde mindset en werkwijze, we kijken er naar uit om je te ontmoeten ”.

Om succesvol te zijn in de functie, zien wij graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Jij beschikt over wo werk-denkniveau* Bij voorkeur met een relevant hbo diploma;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als Cloud Engineer of Platform Engineer;
 • Je bent bekend met Agile werken en de Scrummethodiek;
 • De wil om niet alleen verandering te implementeren maar ook te initiëren en uit te dragen;
 • Je bent in staat om zelfstandig software componenten te ontwikkelen die onderdeel zijn van het cloud platform;
 • Opstellen, naleven en bewaken van technische standaarden, uitgangspunten en richtlijnen op het gebied van Cloud.

Op technisch vlak kom je als Engineer binnen het CJIB het beste tot je recht wanneer jij vaardig bent in/met:

 • Container technologie zoals Docker en Kubernetes;
 • Ansible ('Infrastructure As Code'), Helm, Kubespray;
 • Diverse programmeer/script talen zoals Go en Bash;
 • API specificaties (OpenAPI, JSON schema);
 • Security standaarden zoals Oauth2/OpenID, JWT, mTLS;
 • Opensource technologie;
 • Enterprise Linux (Almalinux, CentOS).

*Dit kan getoetst worden in een (online) assessment.

Voldoe je nog niet volledig aan de werkervarings- of kenniseis, maar kun jij je als persoon wel vinden in het beschreven profiel met betreffende competenties? En heb je de ambitie te groeien naar een functie zoals beschreven in deze vacature? Ook dan komen we graag in contact met je. Neem ons mee in jouw verhaal en hoe jij van toegevoegde waarde kunt zijn als (toekomstig) Cloud Engineer en waar jij nog ruimte voor ontwikkeling ziet voor jezelf. Wie weet zien wij ook een perfecte match!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Goed om te weten is dat vacature:

 • Een vaste functie betreft, voor 32- 36 uur per week;
 • Ingeschaald is in schaal 11 de CAO Rijk. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en achtergrond;
 • Valt onder de functiegroep Expert informatievoorziening, de interne roepnaam van de functie is Cloud Engineer;
 • Gelijktijdig open staat in fase 0 t/m 3 van het vacaturebeleid. Loopbaankandidaten hebben voorrang op ambtelijke CJIB-medewerkers. Ambtelijke CJIB-medewerkers hebben vervolgens voorrang op externen, uitzendkrachten en medewerkers reeds in dienst bij een andere Rijksorganisatie.

Centraal Justitieel Incassobureau

Wie zijn wij?
Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een dynamische en ambitieuze uitvoeringsorganisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1.250 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB daarnaast ook regisseur in de executieketen is voor alle strafrechtelijke beslissingen. Hiermee zorgen we, door het voeren van de operationele regie, voor meer grip en zicht binnen de executieketen.

Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat we doen; richting de burger en richting (keten)partners waarmee we samenwerken. Altijd in verbinding met hen en de samenleving. Het CJIB staat daarbij bekend om het innovatief vermogen, hands-onmentaliteit en het zijn van een lerende organisatie waarin ontwikkeling van medewerkers een belangrijk uitgangspunt is. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken, ondersteund door adequate ICT, binnen de beschikbare middelen op juiste wijze worden uitgevoerd.

Directie IT & Data

Jouw werkveld en collega’s
De wereld verandert. Maatschappelijke ontwikkelingen stellen het CJIB voor nieuwe uitdagingen. Dit vraagt van ons dat we opnieuw kijken hoe én waar we het best tot ons recht kunnen komen en waarde kunnen toevoegen. Beter, slimmer, sneller en persoonsgericht. Hier geven we richting aan in drie veranderopdrachten, die zijn geformuleerd in de volgende ambities: ambitie 1: Regisseren en verbinden in de executieketen, ambitie 2: Persoonsgericht innen & incasseren en ambitie 3: Op slimme wijze waarde realiseren met IT & Data.

De veranderopgave “Versnelling ambitie 3” is aanzienlijk en complex. Om deze reden is de ambitie onderverdeeld in drie separate opgaven: ‘Voortbrenging’, ‘Voorzieningen’ en ‘Data & Innovatie’

Elke opgave wordt aangestuurd door een Opgavemanager. De functie van Cloud Engineer valt onder de opgave Voorzieningen en binnen IT4IT. Dit team bestaat uit 35 collega’s, levert platformen en tooling voor de (IT) collega’s en bestaat uit een aantal expertiseteams. Als onze nieuwe Cloud Engineer kom je te werken in het expertiseteam Platform Cloud. De zes collega’s in dit expertiseteam bouwen, onderhouden en ontwikkelen de eigen CJIB Cloud omgeving gebaseerd op Kubernetes. Deze private Cloud draait nu (nog) op de eigen CJIB hardware. In de toekomst zullen we meer en meer ontwikkelen naar een hybride cloud omgeving, waarin we onze eigen CJIB omgeving zullen combineren met gebruik van diverse overheids- en/of publieke cloud diensten (Azure). Al met al een gedreven en leuk team dat klaar staat voor elkaar en haar afnemers en daarmee belangrijk is voor onze collega’s, burgers en ketenpartners.


Reageer op deze vacature