Strategisch Adviseur Concern Control

Functie omschrijving

Wil jij graag een belangrijke rol spelen in een breed scala aan vraagstukken binnen het CJIB? Gelet op het hoge ambitieniveau en de hoeveelheid werk zijn wij vanuit de afdeling Strategie & Beleid op zoek naar uitbreiding binnen het cluster Concern Control. Ben jij een analytische medewerker die met politiek bestuurlijke sensitiviteit verschillende partijen bij elkaar brengt? Denk je daarbij ook nog eens out of the box, om zo tot een gedegen advies te komen? Dan is dit jouw baan!

Het CJIB is doorlopend op zoek naar talent op het gebied van Controll. Voldoe jij niet volledig aan onderstaand profiel maar denk je wel verschil te kunnen maken? Stuur je cv dan vrijblijvend naar onze Recruiter Sonja Postma via s.postma@cjib.nl of neem voor meer informatie contact op met Jelle Hüner (Strategisch Adviseur) via 06-53366889.

Wat ga je doen?
Als Strategisch Adviseur bij het cluster Concern Control heb jij een functie met een breed werkveld. Alle aspecten van Concern Control komen namelijk aan de orde binnen deze functie. Je wordt ingezet op het aandachtsgebied Finance, Audit & Risk. Door invulling te geven aan onder meer onderstaande vraagstukken, lever jij een professionele bijdrage aan het in control zijn van het CJIB.

De vraagstukken waar jij als Strategisch Adviseur Concern Control aan gaat werken zijn om deze reden divers en kunnen betrekking hebben op:

  • Regie voeren op- en coördineren van externe onderzoeken/audits van bijvoorbeeld de Algemene Rekenkamer, Auditdienst Rijk en Inspectie;
  • Het samen met de collega’s van het cluster Concern Control verzorgen van de coördinatie en kwaliteitsbewaking van diverse (interne en externe) planning & control producten;
  • Ondersteuning bieden bij de verdere doorontwikkeling van het strategisch risicomanagement;
  • Een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de integratie van risk & performance management binnen het CJIB;
  • Hieruit voortvloeiende advisering voor de directie van het CJIB.

Dit doe je in nauwe samenwerking met interne stakeholders (de inhoudelijke directies), maar ook met onze externe omgeving zoals de Algemene Rekenkamer, Auditdienst Rijk en Inspectie, eigenaar en opdrachtgever. Vanuit jouw expertise heb je veel contact met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en neem je namens het CJIB deel aan verschillende in- en externe overleggen.

Henk Schepers, Strategisch Concern Controller, vertelt: “Binnen Concern Control is het van belang dat we op de hoogte zijn van de politieke actualiteit. Mijn collega’s en ik weten kansen en mogelijke risico’s op een innovatieve manier te vertalen naar het CJIB. Dit vraagt een vlot schakelvermogen en een vooruitziende blik. Dit alles en out of the box denken is wat we zoeken in onze nieuwe collega!”

Functie-eisen

Wat vraagt deze functie van jou?
Je werkt in een dynamische omgeving waar de politieke invloed en maatschappelijke relevantie overduidelijk aanwezig zijn. Gevoel voor verhoudingen, de verschillende verantwoordelijkheden, rollen en belangen van de externe en interne stakeholders is dus erg belangrijk in deze functie. Binnen deze complexe omgeving weet jij gemakkelijk je weg te vinden en je doelstellingen te realiseren.

Wij zijn op zoek naar jouw lef, overtuigingskracht, doorzettingsvermogen en verbindende vaardigheden. Dit is essentieel, want in deze functie ligt de nadruk op afstemming met je stakeholders. Dit zijn interne collega’s, de externe omgeving (Toezichthouders) en belanghebbenden vanuit het departement. Daarom is het zo belangrijk dat jij goed bent in het vlot leggen van contacten op verschillende niveaus, zowel binnen als buiten de organisatie. Dat jij een stevige sparringpartner bent voor deze stakeholders en de directie van het CJIB is evident. Door de inzet van deze competenties ben jij in staat om regie te nemen binnen het brede scala aan vraagstukken waar jij verantwoordelijk voor bent. Tot slot kom jij het beste tot je recht als adviseur binnen een politiek- bestuurlijke context en de dynamiek die hiermee gepaard gaat.

Om succesvol te zijn in deze functie:

  • Is wo werk- en denkniveau* een vereiste en beschik je bij voorkeur over een wo-diploma in de richting van Accountancy of Bedrijfskunde;
  • Beschik je over minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie in een bedrijfskundige, politiek- bestuurlijke en/of complexe omgeving;
  • Kun jij je mondeling als ook schriftelijk uitstekend uitdrukken. Je hebt ervaring met beleidsontwikkeling en het schrijven- en presenteren van nota’s en –adviezen;
  • Vinden we het een sterke pre als je al kennis hebt van de justitieketens.

* een (online) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure

Competenties
Jij herkent jezelf in competenties als organisatie- en politiek-bestuurlijke sensitiviteit, netwerken, samenwerken, lef en initiatief, overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, plannen en organiseren en strategisch analytisch vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4688,- tot €6989,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

• Deze vacature staat zowel intern als extern gepubliceerd. Medewerkers van het CJIB genieten een voorrangspositie, waarna medewerkers binnen de Rijksoverheid voorrang hebben op medewerkers buiten de Rijksoverheid binnen deze procedure.
• Wij ontvangen graag een motivatiebrief en een cv in het Nederlands van maximaal twee A4.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.

Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)

De wereld verandert. Maatschappelijke ontwikkelingen stellen het CJIB voor nieuwe uitdagingen en vragen van ons dat we opnieuw kijken hoe én waar we het best tot ons recht kunnen komen en waarde kunnen toevoegen. Beter, slimmer en persoonsgericht: dat is waar wij naar streven in onze dienstverlening. Dit doen we in drie veranderopgaven, welke in drie ambities zijn geformuleerd: het regisseren en verbinden in de executieketen, persoonsgericht innen & incasseren en op slimme wijze waarde realiseren met IT en data. Daarnaast karakteriseert het CJIB zich als een informele en lerende organisatie. Betrokken, professioneel en laagdrempelig, in een politiek bestuurlijke omgeving.

Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft, als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, twee kerntaken. De eerste is het innen en incasseren van verkeersboetes, boetevonnissen en schadevergoedingsmaatregelen. De andere is de verantwoordelijkheid om als operationeel ketenregisseur te fungeren voor de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen. Het CJIB zorgt hiermee voor grip en zicht op de (persoonsgerichte) tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen binnen de executieketen.

Strategie & Beleid (S&B)

Wie zijn je nieuwe collega’s?
De afdeling Strategie & Beleid is verantwoordelijk voor strategie- en beleidsontwikkeling, integrale besluitvorming én bestuurlijke advisering gericht op politieke risico’s en kansen aan de directie van het CJIB. De afdeling werkt verbindend tussen de drie directies van het CJIB, werkt nauw samen met het Ministerie van Justitie & Veiligheid en vertaalt extern beleid naar de interne organisatie. Het team rapporteert aan het Hoofd Strategie & Beleid en valt hiërarchisch onder de Algemeen Directeur van het CJIB.


Reageer op deze vacature