Communicatiemedewerker

Functie omschrijving

Wil jij iedere dag werken aan een veilige, leefbare en rechtvaardige samenleving voor iedereen in Nederland? Ben je tekstueel sterk, een organisatietalent en kun jij je goed verplaatsen in de doelgroep? Wil jij ons daarnaast helpen bij het verbinden, versterken en vertellen van de verhalen van het CJIB over uiteenlopende onderwerpen en thema’s? Dan zou jij weleens onze nieuwe communicatiemedewerker kunnen zijn!

Wat ga je doen?
Als communicatiemedewerker heb je een afwisselende baan waarin je veel creativiteit kwijt kunt. Het ene moment schrijf je een artikel voor het personeelsblad/nieuwsbrief of maak je een uitnodiging voor een bijeenkomst. Het andere moment ondersteun je de communicatieadviseur binnen een project, treed je op als sparringpartner en zorg je voor een goede uitvoering.

De medewerkers en adviseurs hebben specifieke aandachtsgebieden, maar zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het geheel van communicatie-activiteiten. Hierbij richten de adviseurs zich voornamelijk op de verbinding met en strategische ondersteuning van de managers van de organisatieonderdelen. De medewerkers richten zich voornamelijk op het plannen en realiseren van communicatiemiddelen en activiteiten op operationeel niveau. Als dat nodig en wenselijk is realiseer jij deze middelen ook zelf. Jij gaat samenwerken met de communicatieadviseur binnen een portefeuille.

Waar ga jij je nog meer mee bezighouden?

 • Je adviseert over de inzet, uitvoering en toepassing van communicatiemiddelen, -activiteiten en -vraagstukken op operationeel niveau.
 • Je (her)schrijft teksten en artikelen voor verschillende communicatiemiddelen en uitingen.
 • Je neemt deel in de redactie van het personeelsblad.
 • Je draagt zorg voor het opstellen van de Mediamonitor.
 • Je verzorgt de productieplanning en de productiecoördinatie van extern geproduceerde communicatiemiddelen. Hierbij bewaak je het productieproces en de kwalitatieve beoordeling.
 • Je plaatst content op intranet en internet m.b.v. content managementsystemen.
 • Je adviseert welke communicatiemiddelen ingezet (kunnen) worden bij bijeenkomsten bij het CJIB en speelt een rol in de oplevering van deze middelen.
 • Je signaleert communicatiebehoeften in de organisatie en draagt deze actief aan binnen het team Communicatie.

Functie-eisen

Wat vraagt deze functie van jou?
In deze rol zijn flexibiliteit, nauwkeurigheid en goed kunnen plannen onmisbaar. Je houdt overzicht, kunt goed organiseren en je bent een creatieve sparringpartner voor jouw collega’s. Dankzij deze vaardigheden maak je organisatorische en functionele verhoudingen binnen en buiten een complexe organisatie snel eigen.
Je hebt zelfinzicht, durft feedback te geven en kan dit ook goed ontvangen. Zelfstandig werken en proactiviteit zijn eigenschappen die goed bij jou passen. Uiteraard ben jij als communicatieprofessional communicatief sterk. Je weet te overtuigen, mee te bewegen met de organisatie en je zoekt proactief afstemming met collega’s. Ook vind je het leuk om de middelen en content te creëren.

Je bent een goede match wanneer jij jezelf herkent in onderstaande zaken:

 • Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau* en minimaal een afgeronde mbo-opleiding op het gebied van communicatie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, binnen een soortgelijke complexe en omvangrijke organisatie als het CJIB.
 • Je beschikt over uitstekende tekstuele vaardigheden.
 • Ervaring met het content managementsysteem (CMS) Drupal of Harmonics vinden wij een pre.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband werken passen goed bij jou.

* dit kan worden getoetst aan de hand van een (online) assessment.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2817,- tot €3782,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Goed om te weten

 • Deze functie valt onder de functiegroep Bedrijfsvoering, roepnaam medewerker communicatie en is ingeschaald in schaal 8 van de CAO Rijk. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en achtergrond.
 • Dit betreft een structurele positie, voor 32-36 uur per week.
 • Naast je wettelijke vakantie uren ontvang je extra verlof van 64 uur, per kalenderjaar op fulltime basis.
 • Je kan hybride werken.
 • Deze functie staat gelijktijdig open in fase 0 t/m 3 van het vacaturebeleid. Dit betekent dat niet alleen interne medewerkers, uitzendkrachten, gedetacheerde medewerkers bij het CJIB, Rijksambtenaren maar ook externe kandidaten kunnen reageren. Medewerkers in dienst van het CJIB hebben voorrang op alle andere categorieën. Uitzendkrachten, gedetacheerden en medewerkers in dienst bij een andere Rijksorganisatie hebben voorrang op externe kandidaten.

Belangstelling?
Ben jij ervan overtuigd dat jij een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de communicatie van het CJIB? Solliciteer dan via dit sollicitatieformulier. Reageren is mogelijk tot en met 12 februari aanstaande.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Maureen Wiersma (manager communicatie) via M.wiersma2@cjib.nl/ 06-22975903. Vragen over de procedure kunnen gesteld worden aan Sonja Postma (recruiter) via s.postma@cjib.nl/06-31130150.

 

Centraal Justitieel Incassobureau

Wie zijn wij?
Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een dynamische en ambitieuze uitvoeringsorganisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1400 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB daarnaast ook regisseur in de executieketen is voor alle strafrechtelijke beslissingen. Hiermee zorgen we, door het voeren van de operationele regie, voor meer grip en zicht binnen de executieketen.

Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat we doen; richting de burger en richting (keten)partners waarmee we samenwerken. Altijd in verbinding met hen en de samenleving. Het CJIB staat daarbij bekend om het innovatief vermogen, hands-onmentaliteit en het zijn van een lerende organisatie waarin ontwikkeling van medewerkers een belangrijk uitgangspunt is. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken, ondersteund door adequate ICT, binnen de beschikbare middelen op juiste wijze worden uitgevoerd.

Bedrijfsvoering

Met wie werk je samen?
Het team Communicatie ondersteunt en adviseert management en medewerkers bij de communicatie over en namens de organisatie(onderdelen). Als team ontwikkelen we communicatiestrategieën en –plannen en voeren we regie over de realisatie van die plannen. We ondersteunen bij de realisatie van de daarbij benodigde communicatiemiddelen, als dat nodig is realiseren we dit zelf. Als team bestrijken we de volledige communicatie van de organisatie: concern-communicatie, interne communicatie, ketencommunicatie en burgercommunicatie. We leveren een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van de Strategische Koers van het CJIB.

Team Communicatie heeft een vaste bezetting van 11 communicatieprofessionals bestaande uit medewerkers, adviseurs en een woordvoerder. De medewerkers en adviseurs hebben specifieke aandachtsgebieden, maar zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het geheel van communicatie-activiteiten. Hierbij richten de adviseurs zich voornamelijk op de verbinding met en strategische ondersteuning van de managers van de organisatieonderdelen. De medewerkers richten zich voornamelijk op het (ondersteunen bij) realisatie van communicatiemiddelen en activiteiten op operationeel niveau.

“Team Communicatie is een leuk en gezellig team dat graag in verbinding staat met elkaar. Jij krijgt een mooie rol waarin jij echt van betekenis kunt zijn voor het team en de organisatie. Je krijgt de ruimte om jezelf en de communicatie binnen de organisatie verder te ontwikkelen.” Maureen Wiersma, Manager Communicatie


Reageer op deze vacature