Onderwijsadviseur Fries en meertaligheid

Als bevlogen Onderwijsadviseur Fries en Meertaligheid zet jij je in voor het onderwijs Fries in de meertalige context van Fryslân en de ambitie dat de scholen in Fryslân in 2030 een volledig aanbod voor Fries bieden (Taalplan 2030). Met jouw vakinhoudelijke kennis begeleid je basisscholen om Fries en meertaligheid in het onderwijs toe te passen. Dankzij jouw deskundigheid, positieve energie, humor en nieuwsgierigheid weet jij leerkrachten en scholen positief te verrassen.

Voor ons Sintrum Meartaligens zoeken wij op zeer korte termijn een enthousiaste, ambitieuze en doortastende

Onderwijsadviseur Fries en meertaligheid

Onze achtergrond

Cedin is een organisatie van bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg.  We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin.
Cedin is een stichting met een maatschappelijk doel. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen: talenten ontdekken en benutten, belemmeringen wegnemen, kansen creëren. Daar dragen wij aan bij, al 45 jaar lang.
De adviseurs van het Sintrum Meartaligens van Cedin begeleiden scholen bij het vormgeven en implementeren van een aanbod Fries in de meertalige context van Fryslân. Samen met scholen onderzoeken we op welke manier zij Fries en meertaligheid op hun school willen vormgeven en ondersteunen we bij de implementatie en borging van de gekozen route. Het uiteindelijke doel is dat elke school in 2030 een volledig aanbod voor Fries gerealiseerd heeft.
De adviseurs organiseren ook culturele evenementen voor het Fries, zoals het Sjongfestival, een zangwedstrijd voor leerlingen van de basisschool en FeRstival, een voordrachtswedstrijd van Friestalige poëzie. Daarnaast werken de adviseurs aan de redactie van de tijdschriften Tsjil en LinKk, waar ook zelf teksten voor worden geschreven. Onze adviseurs primair onderwijs begeleiden ook de drietalige scholen (3TS). Op deze scholen wordt Nederlands, Engels en Fries naast elkaar gebruikt, op zo'n manier dat kinderen in een rijke taalomgeving zeer vaardig worden in het leren van meerdere talen.

Jouw profiel

We zoeken een adviseur die leerkrachten en basisscholen op inspirerende en doelgerichte wijze kan begeleiden bij het aanbieden van een volledig aanbod voor Fries. De adviseur zet zich ook in voor het organiseren van evenementen en het uitgeven van het tijdschrift Tsjil.

Natuurlijk heb je een gedegen vakopleiding, werkervaring als (onderwijs)adviseur en affiniteit met het onderwijs en Fries en meertaligheid. Je vindt het een uitdaging te werken in een markt-, servicegerichte en dynamische organisatie, die zich richt op het onderwijs. Die doelgroep spreekt je aan. Net als wij leg je de lat hoog en ga je voor het beste resultaat. Je werkt transparant en benut kansen om te leren en je verder te ontwikkelen. Je bent adviesvaardig, in staat zelfstandig te werken, hebt doorzettingsvermogen en humor.

Wij zoeken jou als je:

  • een academisch denk- en werkniveau hebt; 
  • ruime ervaring in het (basis)onderwijs hebt, ervaring met adviseurschap is een pré;
  • bij voorkeur een afgeronde academische opleiding onderwijskunde/Fries hebt;
  • de Friese taal uitstekend beheerst, zowel mondeling als schriftelijk;
  • plezier beleeft aan het organiseren van evenementen;
  • vaardig bent in het creatief schrijven van Fries en in redactionele werkzaamheden;
  • een teamspeler bent;
  • digitaal vaardig bent, waaronder sociale media en online gesprekken en scholing
  • kunt plannen en organiseren; 
  • in het bezit bent van een geldig rijbewijs en auto.

Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen, altijd!

Wij bieden je werk waarin je veel ruimte hebt voor initiatief, zelfstandigheid, klantgerichtheid en flexibiliteit. Onze medewerkers houden ervan uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Wij vinden het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om ook hún talenten te laten bloeien. Persoonlijke groei, omdat het kán! Zo kan elke collega van Cedin allerlei (online) cursussen volgen en zijn er het hele jaar door bijeenkomsten waarin collega’s van elkaar leren. Dat geeft energie! 

Tot slot bieden wij dit

• Een contractomvang van ongeveer 80%;
• Je krijgt een contract voor de duur van 1 jaar dat bij goed functioneren naar onbepaalde tijd wordt omgezet;
• Het salaris is marktconform en afhankelijk van je werkervaring en kennis;
• Persoonlijke groei door opleidingen en trainingen in het intern leerlandschap van Cedin, maar ook worden er ontwikkelgesprekken met je gevoerd middels appreciative inquiry;
• 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
• Je bouwt pensioen op bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Cedin draagt 70% bij aan je pensioenopbouw én je ontvangt een vergoeding voor je reiskosten.

En tot slot kom je in een klein, hecht team met gemotiveerde collega’s die jou ontzettend graag willen verwelkomen!

Wil je reageren?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Mail dan je motivatie en CV naar Jaap Kramer, Manager HRM via . We zien jouw reactie graag tegemoet vóór maandag 15 maart 2021.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 31 maart 2021.

Wil je meer informatie?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Bernadet de Jager, teamleider, via 06-12 74 06 38. Zij beantwoordt graag al jouw vragen. Meer informatie is ook te vinden op onze website www.werkenbijcedin.nl.