Onderwijsadviseur

Het kind centraal door je onderwijs anders te organiseren! Als bevlogen onderwijsadviseur vind je het een uitdaging om het onderwijs van nu en de maatschappij van nu beter op elkaar aan te laten sluiten. De onderwijsbehoeften van kinderen zijn hierbij het uitgangspunt, waarbij leerkrachten sprankelend onderwijs geven en waarvan leerlingen lichtjes in de ogen krijgen. Het traditionele onderwijs biedt kinderen onvoldoende ruimte. Wie zijn school anders durft te organiseren, boekt daar winst op. Met jouw vakinhoudelijke kennis op het gebied van anders organiseren begeleid je scholen op de pijlers: Leeromgeving, Inzet personeel en Organisatie. Dankzij jouw positieve energie, humor en nieuwsgierigheid weet jij jouw klanten positief te verrassen. Zo draag je bij aan het verkrijgen van (vervolg)opdrachten.

Cedin is per direct op zoek naar een:

Onderwijsadviseur,
met de specialisatie ’Onderwijs Anders Organiseren’

Wat ga je doen

Als onderwijsadviseur ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van onderwijsprofessionals zoals leerkrachten, teams, schooldirectie, intern begeleiders en schoolbesturen. Je begeleidt ze bij uiteenlopende vragen op het gebied van ‘Onderwijs Anders Organiseren’. Vragen die zoal spelen zijn:

 • Hoe kan ik het onderwijs beter afstemmen op de vele verschillen in de groep?
 • Hoe kan ‘ik en mijn klas’ worden tot ‘wij en de school’?
 • Hoe kan ik de ruimtes in mijn gebouw anders gebruiken?
 • Hoe kan ik de professionaliteit van leerkrachten beter inzetten en tot z’n recht laten komen?

Cedin heeft op het gebied van ‘Onderwijs Anders Organiseren’ een eigen werkwijze ontwikkeld. Jij bent de procesbegeleider, die scholen begeleidt bij hun volgende stap richting een andere organisatievorm, waarbij je hen voorziet van inhoudelijk input. Door jouw stevige onderwijsinhoudelijke kennis ben je daarnaast ook breder inzetbaar.

Samen met je collega’s draag je bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Je kunt je goed inleven in wat er speelt binnen een school en hoe onderwijsprofessionals gemotiveerd raken. Daardoor weet je wat er nodig is en kun je de vertaalslag maken naar nieuwe producten en/of diensten. Bij Cedin is er veel kennis en een schat aan ervaring aanwezig. Je collega’s delen deze kennis graag met je. Je ontmoet hen online of ziet elkaar live op overlegmomenten die je zelf afspreekt, op ons kantoor of op een andere locatie.

Als onderwijsadviseur ken je de onderwijspraktijk en combineer je actuele vakinhoudelijke kennis met commercieel gevoel: de klant staat voorop! Je bent in staat de klant positief te verrassen. Je draagt bij aan het verkrijgen van (vervolg)opdrachten en realiseert de met jou gemaakte resultaatafspraken. Je gaat met jouw netwerk in het primaire onderwijs in gesprek over relevante onderwijsontwikkelingen, peilt behoeften en zet dit om in bruikbare oplossingen voor de klant en kansen voor Cedin. Het willen leveren van meerwaarde, resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen kenmerken je.

Wat neem je mee?

Om bovenstaande goed uit te kunnen voeren ben jij een onderwijskundige professional met een academisch werk- en denkniveau, en heb je ruime werkervaring in het primaire onderwijs. Aantoonbare adviesvaardigheden en een eigen netwerk kun je hierbij goed gebruiken. Je beschikt over je eigen auto om bij je klanten te kunnen komen.

Over Cedin

Cedin is een organisatie van bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg.  We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin.

Cedin is een stichting met een maatschappelijk doel. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen: talenten ontdekken en benutten, belemmeringen wegnemen, kansen creëren. Daar dragen wij aan bij, al 45 jaar lang. Wat we doen, doet ertoe. Dat maakt ons werk zo mooi!

Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen, altijd!

Onze collega’s houden ervan uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Wij vinden het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om ook hún talenten te laten bloeien. Persoonlijke groei, omdat het kán! Zo kan elke collega van Cedin allerlei (online) cursussen volgen en zijn er het hele jaar door intervisiebijeenkomsten waarin collega’s van elkaar leren. Dat geeft energie! Cedin gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en werkt oplossingsgericht.

Tot slot bieden wij dit:

 • Een contract voor de duur van 1 jaar dat we bij goed functioneren omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het aantal uren is minimaal 24 uur, de precieze omvang is bespreekbaar;
 • Het salaris is marktconform en afhankelijk van werkervaring en kennis;
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de werkuitvoering, waarbij je bijvoorbeeld ook gedeeltelijk vanuit huis kan werken;
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling door innovatie, collegiale kennisdeling, opleidingen en trainingen via GoodHabitz en het interne Leerlandschap van Cedin;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Cedin draagt 70% bij aan de pensioenopbouw bij pensioenfonds PFZW;
 • Laptop en een mobiele telefoon;
 • Vergoeding voor de reiskosten.

Je komt te werken in een klein, hecht team met bevlogen en gemotiveerde collega’s die jou graag willen verwelkomen.

Wil je reageren?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? We ontvangen je motivatie het liefst in een kort filmpje. Liever niet? Dan kun je jouw motivatie ook in tekst toesturen. Mail je motivatie met bijbehorende CV naar Jaap Kramer, hoofd P&O, via . We ontvangen je reactie graag vóór maandag 31 januari 2022

Wil je meer informatie?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Leone Schieving, regiomanager Onderwijsadvies, via 06-53 89 07 79. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.

Er is genoeg ruimte aan onze koffietafel voor een goed gesprek!

Ben je geïnteresseerd in werken bij Cedin? Dan nodigen wij je van harte uit om kennis te komen maken! Op 27 januari a.s. organiseren wij een reeks online koffietafelgesprekken. Een laagdrempelige manier waarop jij kennis kunt maken met Cedin en we samen kunnen kijken wat werken bij Cedin jou te bieden heeft en of Cedin bij jou past.

Schuif jij ook aan? Zet de datum alvast in je agenda, meer info volgt z.s.m.