Ervaren Orthopedagoog / psycholoog

Bij Cedin werken we in de driehoek kind-gezin-school. Een kind of jongere helpen doen wij niet alleen. Samen met het gezin en de school gaan we aan de slag. Ben jij een enthousiaste collega met ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling in de jeugdhulp en wil jij als orthopedagoog/ psycholoog heel graag doelgericht werken vanuit een transactioneel kader? Vind je het bovendien belangrijk om je in je werk te richten op het positieve en op wat ouders én kind nodig hebben? Dan is deze vacature écht iets voor jou!

Voor onze zorgpraktijk in Franeker die volop in ontwikkeling is zoeken wij een:

Ervaren orthopedagoog / psycholoog
voor minimaal 20 uren per week

Wat ga je doen?

Als ervaren orthopedagoog/ psycholoog begeleid en behandel je kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld als er problemen zijn met de ontwikkeling, het gedrag of met leren. Jij voert daarnaast zelfstandig diagnostiek uit en bewaakt de kwaliteit en effectiviteit van de geboden zorg.

Het mooie van onze praktijken is dat we kleinschalig zijn en tóch alle disciplines voor jeugdhulp, leerlingenzorg en dyslexie in huis hebben. Je komt te werken in een jong multidisciplinair team en werkt daarin veel samen met je collega’s. In ons team zit een orthopedagoog, psycholoog, psychiater, pedagoog, systeemtherapeut, orthopedagoog in opleiding tot generalist, cognitief gedragstherapeut en GZ-psycholoog. Daarnaast werken we waar nodig ook samen met vak therapeuten.

Hoe werken wij?

Wie heeft wat wanneer nodig? Deze vraag is de rode draad in onze werkwijze. We nemen de tijd om het kind of de jongere in kaart te brengen bij onze ouders, in deze buurt, op deze school, bij deze leerkracht, etc. We werken daarin samen met ouders en hebben veel aandacht voor het positieve. Wat gaat wel goed, wat kan wel en wat zijn de positieve uitzonderingen? Door hierbij aan te sluiten boeken we vooruitgang. We weten namelijk dat versterken van positieve en beschermende factoren ervoor zorgt dat de klachten verminderen. Wij zijn er bovendien van overtuigd dat ieder kind zich kan ontwikkelen, altijd!

Wat neem je mee?

Je hebt een WO-opleiding Psychologie of Orthopedagogiek afgerond en bent in het bezit van een BIG- of SKJ- registratie. Daarnaast beschik je over de Diagnostiek aantekening. Je vindt het leuk om (multidisciplinair) samen te werken, maar durft ook initiatief te tonen en zelfstandig beslissingen te nemen wanneer dit aan de orde is. Je staat stevig in je schoenen. Samen met een regiebehandelaar werk je namelijk ook aan complexe casuïstiek. Je hebt het beheer over je eigen agenda, dus je moet goed kunnen plannen.

Wat maakt het werken in Franeker zo leuk?

Zorgpraktijk Franeker bestaat 4 jaar en is daarmee een jonge praktijk die volop in ontwikkeling is. We verwelkomen dan ook graag nieuwe collega’s. We werken hard, maar er is ook tijd voor gezelligheid en leuke activiteiten. Binnen de praktijk zorgen we goed voor elkaar. We vinden het belangrijk dat je altijd je vragen kwijt kunt bij je collega’s. Onze zorgpraktijk werkt goed samen met de gebiedsteams van Franeker en omstreken.

Franeker is gemakkelijk te bereiken op 5 minuten rijden vanaf de snelweg. Uiteraard kun je er ook met de bus of trein komen. Franeker is een mooi stadje, in de pauze kun je er een leuke wandeling maken of winkelen. Het leuke aan het werken in onze praktijk is dat je ook een dag kunt worden ingezet op Vlieland en Terschelling. Vanaf Harlingen vertrekken er geregeld veerdiensten hier naar toe.

Dit hebben wij jou te bieden:

  • Een contract voor de duur van één jaar dat we bij goed functioneren omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Het aantal uren is minimaal 20 uur, de precieze omvang is bespreekbaar;
  • Een marktconform salaris tussen € 3.202,– en € 4.800,– bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week), afhankelijk van werkervaring en kennis;
  • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de werkuitvoering;
  • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling door intervisie, collegiale kennisdeling, opleidingen en trainingen via GoodHabitz en het interne Leerlandschap van Cedin;
  • Een bijdrage van 70% aan de pensioenopbouw bij pensioenfonds PFZW;
  • Laptop en een mobiele telefoon;
  • Vergoeding voor de reis- en parkeerkosten;
  • Je komt te werken in een hecht team met bevlogen en gemotiveerde collega’s die jou graag verwelkomen!

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV voor 26 februari 2024. Je kunt deze mailen naar .