Educatieve Content Ontwikkelaar

Ben jij creatief en heb je didactische kwaliteiten? Wil je in een creatieve functie bijdragen aan het realiseren van onze landelijk ambitie te groeien in digitale dienstverlening? Dan zoeken wij jou! Als Educatieve Content Ontwikkelaar vervul je een centrale rol in het maken van digitale diensten zoals e-learnings, webinars en online trainingen. Je bent creatief, daadkrachtig en vertaalt leervragen van onze klanten naar hoogwaardige digitale leeroplossingen.

Cedin is per direct op zoek naar een:  

Educatieve Content Ontwikkelaar

Wat ga je doen

Als Educatieve Content Ontwikkelaar bedenk en maak je digitale leeroplossingen, waarmee onze klanten in het primair onderwijs op een gemakkelijke en efficiënte manier hun kennis en vaardigheden op peil kunnen houden. Je bent betekenisvol door het ontwerpen en vormgeven van digitale dienstverlening. Denk aan e-learnings, webinars of online trainingen. Aan de hand van een storyboard vertaal je klantvragen naar aansprekende content met duidelijke leerdoelen, leerlijnen en
leerinterventies met diverse werkvormen. Je maakt hierbij gebruik van de mogelijkheden van applicaties, zoals Moodle. Je adviseert je collega’s zo nodig over nieuwe ontwikkelingen en kansen binnen het primair onderwijs. Daarbij ben je actiegericht en heb je een scherp oog voor planning, budget en inpasbaarheid bij de onderwijskundige dienstverlening van Cedin.


Wat neem je mee?

Je bent een ervaren content ontwikkelaar en je vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Je kunt je goed inleven in wat er speelt binnen een school en hoe onderwijsprofessionals gemotiveerd raken. Daardoor weet jij wat er nodig is om theorie en de bij Cedin aanwezige kennis/onderwijsexpertise om te zetten naar aantrekkelijke, toegankelijke digitale leerlijnen en lesmiddelen. Jouw kracht ligt in het vermogen de inspiratie en kennis van de onderwijsadviseurs te gebruiken om je doelen te bereiken en hoogwaardige producten te maken. Tegelijkertijd zorg je voor draagvlak en resultaat. Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en collega’s aan te sporen hun aandeel te leveren. Jouw kennis is altijd up-to-date en dat valt te merken aan jouw bijdrage aan onze digitale dienstverlening en andere innovatieve producten voor het onderwijs. Kortom: jij maakt het verschil voor onze digitale dienstverlening in het primair basisonderwijs!

Zeker als je ook nog beschikt over:

 • HBO+/WO-werk- en -denkniveau in learning & developmen
 • Ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van moderne blended en online leerprogramma’s met aantoonbare impact en resultaat.
 • Didactische kennis en/of onderwijskundige ervaring in het primair onderwijs.
 • Ervaring met het ontwikkelen van online trainingen, webinars, e-learnings en het schrijven van lesstof.
 • In staat zijn om informatie te analyseren en dit te vertalen in woord en beeld.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Jouw toegevoegde waarde

 • Inspirerende en kundige collegiale aanvulling in het team.
 • Het ontwikkelen en tijdig opleveren van de content voor digitale leermiddelen.
 • Bewaken van digitale didactische productconcepten.
 • Bewaken van leerdoelen, blauwdruk en toets concepten van een product.
 • De standaardisatie van content binnen innovatieve leeromgevingen.

Over Cedin

Cedin is een organisatie van bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg.  We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin.

Cedin is een stichting met een maatschappelijk doel. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen: talenten ontdekken en benutten, belemmeringen wegnemen, kansen creëren. Daar dragen wij aan bij, al 45 jaar lang. Wat we doen, doet ertoe. Dat maakt ons werk zo mooi! 

Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen, altijd!

Onze collega’s houden ervan uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Wij vinden het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om ook hún talenten te laten bloeien. Persoonlijke groei, omdat het kán! Zo kan elke collega van Cedin allerlei (online) cursussen volgen en zijn er het hele jaar door intervisiebijeenkomsten waarin collega’s van elkaar leren. Dat geeft energie! Cedin gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en werkt oplossingsgericht.


Tot slot bieden wij dit:

 • Een contract voor de duur van 1 jaar dat we bij goed functioneren omzetten naar onbepaalde tijd;
 • Het aantal uren waarbinnen je deze functie gaat uitvoeren is bespreekbaar;
 • Het salaris is marktconform en afhankelijk van werkervaring en kennis;
 • Veel vrijheid in de werkuitvoering, waarbij je bijvoorbeeld ook gedeeltelijk vanuit huis kan werken;
 • Persoonlijke groei door opleidingen en trainingen via GoodHabitz en het interne Leerlandschap van Cedin;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Cedin draagt 70% bij aan de pensioenopbouw én biedt een vergoeding voor de reiskosten.


Tot slot: je komt te werken in een klein, hecht team met gemotiveerde collega’s die jou graag willen
verwelkomen!


Wil je reageren?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? We ontvangen je motivatie het liefst in een kort filmpje. Liever niet? Dan kun je jouw motivatie ook in tekst toesturen. Mail je motivatie met bijbehorende CV naar Jaap Kramer, hoofd P&O, via . We ontvangen je reactie graag vóór maandag 6 december 2021.

Wil je meer informatie?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Lars Mellema, via 06 – 12 74 31 08. Hij beantwoordt graag al jouw vragen.