Conversie Optimalisatie Specialist

Ben jij een analytische data gedreven marketeer? En wil je door online verkoop bijdragen aan het realiseren van onze landelijke ambitie te groeien in (digitale) dienstverlening? Dan zoeken wij jou!
Als Conversie Optimalisatie Specialist vervul je een centrale rol in het verkoopproces van onze onderwijskundige dienstverlening. Je bent nieuwsgierig, daadkrachtig en bepaalt op basis van data welke marketingacties nodig zijn in de verschillende fasen van de klantreis.

Cedin is per direct op zoek naar een:  

Conversie Optimalisatie Specialist


Wat ga je doen

Als Conversie Optimalisatie Specialist ben je een belangrijke schakel in het realiseren van onze marketingdoelstellingen. Van het begin tot het einde van de marketingfunnel identificeer je potentiële verbeteringen om een goed online verkoopresultaat te behalen. Je bent nieuwsgierig, technisch vaardig en in staat het gedrag van de doelgroep te analyseren en om te zetten naar
concrete optimalisaties om de conversie te verhogen. Experimenteren, data analyseren en hiervan leren, dat is wat jij dagelijks doet.

Jouw cijfermatig inzicht helpt je hierbij om goed onderbouwde hypotheses op te stellen. Deze hypotheses prioriteer en valideer je door experimenten uit te voeren en daarbij gebruik te maken van verschillende testmethodieken. Samen met je collega’s vertaal je de uitkomsten door naar nieuwe toepassingen voor de website. Je collega’s maak je onderdeel van jouw werkwijze – hiermee
draag je bij aan verdere groei van een datagedreven marketingcultuur op de afdeling.


Wat neem je mee?

Je bent een ervaren conversie optimalisatie specialist en voelt je betrokken bij het (basis)onderwijs. Je weet wat speelt bij deze doelgroep, wie jouw klant is, met welk probleem je hem helpt, waarom hij gebruik wil maken van onze dienstverlening en hoe je hem kunt bereiken. Daardoor weet jij op het juiste moment in te spelen op de klantbehoefte, de klant te boeien en online verkoopresultaat te realiseren. Jouw kennis is altijd up-to-date en dat valt te merken aan de gerichte online marketing resultaten waaraan je een belangrijke bijdrage levert. Kortom: jij maakt online het verschil voor Cedin!


Zeker als je ook nog beschikt over:

 • Afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur een opleiding met een marketing, psychologie of data-achtergrond.
 • Relevante werkervaring in online marketing en e-commerce.
 • Goede communicatievaardigheden, je durft advies te geven en steekt je mening niet onder stoelen of banken.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Flinke dosis daadkracht, pro activiteit en lerend vermogen. 

Verder ben je analytisch en methodisch zeer sterk. En durf je kritisch te zijn. Je denkt in oplossingen en hebt een goed gevoel voor timemanagement.

Over Cedin

Cedin is een organisatie van bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg.  We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin. 

Cedin is een stichting met een maatschappelijk doel. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen: talenten ontdekken en benutten, belemmeringen wegnemen, kansen creëren. Daar dragen wij aan bij, al 45 jaar lang. Wat we doen, doet ertoe. Dat maakt ons werk zo mooi! 


Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen, altijd!

Onze collega’s houden ervan uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Wij vinden het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om ook hún talenten te laten bloeien. 
Persoonlijke groei, omdat het kán! Zo kan elke collega van Cedin allerlei (online) cursussen volgen en zijn er het hele jaar door intervisiebijeenkomsten waarin collega’s van elkaar leren. Dat geeft energie! Cedin gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en werkt oplossingsgericht.


Tot slot bieden wij dit:

 • Een contract voor de duur van 1 jaar dat we bij goed functioneren naar onbepaalde tijd omzetten;
 • Het aantal uren waarbinnen je deze functie kan uitvoeren is bespreekbaar;
 • Het salaris is marktconform en afhankelijk van werkervaring en kennis;
 • Veel vrijheid in de werkuitvoering, waarbij je bijvoorbeeld ook gedeeltelijk vanuit huis kan werken;
 • Persoonlijke groei door opleidingen en trainingen via GoodHabitz en het interne Leerlandschap van Cedin;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Cedin draagt 70% bij aan de pensioenopbouw én biedt een vergoeding voor de reiskosten.


Tot slot: je komt te werken in een klein, hecht team met gemotiveerde collega’s die jou graag willen verwelkomen!

Wil je reageren?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? We ontvangen je motivatie het liefst in een kort filmpje. Liever niet? Dan kun je jouw motivatie ook in tekst toesturen. Mail je motivatie met bijbehorende CV naar Jaap Kramer, hoofd P&O, via . We ontvangen je reactie graag vóór maandag 6 december 2021.


Wil je meer informatie?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Lars Mellema, via 06-12 74 31 08. Hij beantwoordt graag al jouw vragen.