Manager bedrijfsvoering

Dit zijn wij

Wij zijn Bibliotheken Noord Fryslân en zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom zijn we in en buiten onze veertien vestigingen in negen gemeenten in Noord-Fryslân actief op het gebied van laaggeletterdheid en basisvaardigheden. Wij zijn het hart van de samenleving, waar je kunt lezen, leren, werken of elkaar ontmoeten. Met al onze activiteiten streven wij ernaar om iedereen een gelijke kans te geven op ontwikkeling. We werken samen op basis van zelforganisatie.

En wij zoeken

Een manager bedrijfsvoering die ervoor zorgt dat verschillende processen soepel lopen zodat de rest van de organisatie optimaal functioneert. Je bent verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden financiën, ict, facilitair bedrijf, data en logistiek. Een deel van deze diensten wordt afgenomen bij provinciale serviceorganisatie Fers. Als manager bedrijfsvoering ben je goed op de hoogte van deze onderwerpen en verzamel je relevante informatie waarmee je deze processen kunt beheren en optimaliseren. Je ben lid van het managementteam en het regieteam en fungeert als adjunct-directeur bij ziekte of verlof van de directeur-bestuurder. Voor de collega’s van het mt en regieteam ben je een prettige gesprekspartner die met behulp van data adviseert over de bedrijfsvoering. In het kort ben je verantwoordelijk voor een gezonde financiële en toekomstbestendige bedrijfsvoering en kun je deze verbinden met de organisatie en de strategie. Hierbij ben je in staat om bedrijfskundige vraagstukken op te lossen waarbij je de financiële impact ook begrijpt. Je geeft functioneel leiding aan onze huismeesters.

Dit ben jij

Jij hebt een brede bedrijfskundige blik en bent financieel stevig onderlegd. Het lijkt jou een fantastische uitdaging om een bijdrage te leveren aan onze organisatie door de financiën op orde te houden en met behulp van data de bedrijfsvoering te optimaliseren. Onze branche, maar ook onze organisatie, is ontzettend in beweging. Hieruit ontstaan kansen en risico's, deze signaleer jij op tijd en hierover adviseer je het MT en regieteam. De onderlinge samenwerking met elkaar vinden we belangrijk. We verwachten van jou dat je kunt samenwerken waarbij je in staat bent het gezamenlijk belang boven je eigen belang te zetten. We zoeken dus een echte teamspeler die samen met ons wil werken aan de doelstellingen van Bibliotheken Noord Fryslân.

We vragen minimaal hbo-werk-en denkniveau voor deze functie en ervaring in een soortgelijke functie is een pré.

Wij bieden jou

Een afwisselende baan bij een maatschappelijk betrokken organisatie die altijd in beweging is. Je komt in een organisatie te werken met de leukste en enthousiaste collega’s en een ambitieus managementteam. Er zijn volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onze organisatie scoorde ook in 2023 hoog op betrokkenheid en werkplezier: de medewerkers waarderen hun werkplezier met een 8,7 en hun trots op de organisatie met een 8,4.
Deze functie is ingeschaald in schaal 11 van de cao Openbare Bibliotheken (min. € 4.451,- tot max. € 5.763,- bruto per maand bij 36 uur).

Meer informatie en solliciteren

Heb jij de ambitie én de drive om onze bibliotheekorganisatie verder te ontwikkelen? Reageer dan uiterlijk 16 februari via de knop hieronder. De gesprekken zijn gepland op 19 februari. Een discoverprofiel is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Heb je nog een vraag voordat je reageert? Stel deze aan directeur-bestuurder Paulien Schreuder: . Liever bellen? Stuur dan een mailtje met een terugbelverzoek.

Solliciteren