Projectleider BIND bibliotheken (2x)

Biblionet Drenthe in het kort

Biblionet Drenthe bestaat uit negen gemeentelijke bibliotheekorganisaties, de provinciale ondersteuningsinstelling voor alle Drentse bibliotheken en een professionele backoffice. We zijn een deskundige partner als het gaat om verbetering van digitale vaardigheden van burgers, de aanpak van laaggeletterdheid en projecten voor het onderwijs. Bij ons werken 135 medewerkers, samen met ongeveer 650 vrijwilligers. Vanuit de strategische visie werkt Biblionet Drenthe aan een platform waar bewoners van Drenthe elkaar kunnen ontmoeten, zich volop kunnen ontspannen, de wereld om zich heen kunnen ontdekken en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. We doen dit om de wereld van Drentse inwoners te vergroten. Het gaat hierbij om lezen, leren en (be)leven. We bieden inwoners en organisaties de ruimte en de mogelijkheid om te ontwikkelen en te ontmoeten, maar ook om informatie te verzamelen en (digitaal) vaardig te blijven.

Wat ga jij doen?

Binnen Biblionet Drenthe realiseren we projecten die bijdragen aan de innovatie van het bibliotheekwerk. Denk hierbij aan projecten voor (door)ontwikkeling van diensten en producten of projecten die aansluiten bij nationale initiatieve. Een deel van de projecten zijn maatschappelijke projecten waarbij co-creatie met samenwerkingspartners en doelgroepen een grote rol speelt.

Als projectleider help je bij het uitwerken en uitvoeren van projectideeën, subsidieaanvragen en effectmetingen. Je schrijft projectplannen en gaat nieuwe projecten leiden, waarbij je er samen met projectmedewerkers voor zorgt dat de projectplannen naar behoren worden uitgevoerd en dat deadlines gehaald worden. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor het schrijven van de projectverantwoording. Naast nieuwe projecten, hebben we ook te maken met afgeronde projecten die opgeschaald en/of geborgd moeten worden. Ook hierin speel je als projectleider een coördinerende rol.

We zoeken twee projectleiders:

De Community Librarian projectleider zal zich voornamelijk bezighouden met maatschappelijke projecten waarbij co-creatie met de doelgroep een grote rol speelt. 

De allround projectleider is inzetbaar op allerlei projecten, variërend van educatieprojecten op basisscholen tot het implementeren van een nieuw toegangssysteem in de bibliotheek.

Wat is je positie binnen de organisatie?

Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Assen, maar zult ook regelmatig werken op één van onze bibliotheeklocaties.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een uitdagende baan waarin geen dag hetzelfde is en waar veel ruimte is voor initiatief, een goed salaris, schaal 8 (min. € 3.042,- en max. € 3.863,- bruto per maand op basis van 36 uur) conform cao Openbare Bibliotheken. De functie is in eerste instantie voor een jaar met kans op een vaste aanstelling.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond;
 • Je hebt ruimte ervaring met projectmatig werken;
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je kan goed met deadlines omgaan;
 • Je werkt resultaatgericht;
 • Je denkt in kansen en oplossingen;
 • Je kunt goed samenwerken;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Je legt makkelijk contact zowel on- als offline en op diverse niveaus;
 • Je beschikt over een helikopterview en kan hoofd- en bijzaken goed van elkaar onderscheiden;
 • Je kunt snel schakelen;
 • Je houdt van variatie in werkzaamheden;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en auto.

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren?


Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je solliciteren? Klik dan op solliciteren en stuur je cv en motivatie mee. Geef in je motivatie aan of je voor de projectleider Community Librarian of projectleider allround solliciteert. Reageren kan tot en met 28 november 2023.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Manon Dontje, Projectregisseur, 06-19 65 08 59.

De eerste gesprekken vinden plaats in de eerste weken van december 2023.

SOLLICITEREN