HR medewerker (24 uur)

Biblionet Drenthe in het kort

Ken je ons al? Even voorstellen: wij zijn de netwerk- en bibliotheekorganisatie in de provincie Drenthe. We bieden dienstverlening aan bibliotheken, inwoners, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties. Als we elke dag in staat zijn om een bijdrage te leveren aan een vaardige samenleving waarin iedereen mee kan doen naar eigen kunnen, dan is onze missie geslaagd. Onze doelen zijn namelijk: Drenthe leert, ontwikkelt, leest en doet mee.

Wat ga jij doen?

Plannen, rapporteren, coördineren en nog veel meer. Jij wordt ook wel een 'pietje-precies' genoemd en kent het systeem AFAS als je broekzak. In alle hectiek houd jij overzicht en bewaakt onze (HR-) afspraken. Dan ben jij het meest in je element.

 • Je gaat aan de slag met de meest uiteenlopende operationele HR-werkzaamheden. Denk aan het opstellen van brieven, contracten en het ondersteunen bij het proces van werving en selectie;
 • Je verwerkt de personele mutaties en je houdt de digitale personeelsdossiers actueel in AFAS;
 • Maandelijks verwerk je de salarismutaties voor de externe salarisadministrateur;
 • Je houdt de opleidingsadministratie bij en stelt rapportages op;
 • Je ondersteunt bij projecten op het vlak van HR en je organiseert bijeenkomsten;
 • Je bewaakt de voortgang van diverse HR-processen zoals de ontwikkel- en reflectiegesprekken;
 • Je handelt vragen en mutaties af via mail of telefoon en zorgt ervoor dat ze accuraat en op de juiste wijze worden afgehandeld.

Wat is je positie binnen de organisatie?

Je werkt meestal vanuit ons kantoor in Assen. Maar als je het leuk vindt, ben je ook van harte welkom in één van onze bibliotheken. Met jou erbij bestaat ons team uit 6 collega's: een manager, adviseur, twee medewerkers een roosterplanner en een vrijwilligerscoördinator.

Wat bieden we jou?

Een leuke functie in een nog leuker team. Werken bij Biblionet Drenthe is werken aan het vergroten van de wereld van Drentse inwoners. Samen met andere enthousiaste en betrokken collega's in een uitdagende context waar samenwerking, innovatie en resultaat centraal staan. De bibliotheek is de meest geraadpleegde instelling van Drenthe. Dankzij dit bereik kunnen wij mensen helpen verder te komen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel ook als het gaat om onze medewerkers. Wij bieden je een contract voor een jaar, met kans op verlenging. De salariëring is conform cao Openbare Bibliotheken in schaal 6: min. € 2.318,- en max. € 3.114,- bij een 36-urige werkweek.

Wat vragen we van jou?

 • Allereerst zoeken wij iemand die past bij ons. Jij bent positief, hands-on, proactief, accuraat, resultaatgericht en integer;
 • Je hebt kennis van en ervaring met HR-administratie, HR-processen en HR-regelgeving in een soortgelijke functie. Wij werken met Afas;
 • Je hebt een passende HR-opleiding afgerond;
 • Je maakt makkelijk rapporten en analyses met betrekking tot HR-gerelateerde gegevens;
 • Je vindt het leuk om te ondersteunen bij optimalisatie van faciliteiten binnen AFAS en het verzorgen van uitleg en trainingen voor collega's;
 • Je bent accuraat, hebt oog voor detail en bent procesgericht. Je zit strak op procedures met ook voor de context van de organisatie.

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren?


Sta je te popelen om bij ons aan te sluiten? Klik dan op solliciteren en stuur je motivatie en cv mee. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Nynke Stellingwerf, zij is bereikbaar op 06- 86 83 40 27.

Je kunt reageren tot en met 14 februari 2024.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 20 februari 2024.

SOLLICITEREN