Educatiemedewerker gemeente Tynaarlo

Biblionet Drenthe in het kort

Biblionet Drenthe bestaat uit negen gemeentelijke bibliotheekorganisaties, de provinciale ondersteuningsinstelling voor alle Drentse bibliotheken en een professionele backoffice. We zijn een deskundige partner als het gaat om verbetering van digitale vaardigheden van burgers, de aanpak van laaggeletterdheid en projecten voor het onderwijs. Bij ons werken 125 medewerkers, samen met ongeveer 700 vrijwilligers. Vanuit de strategische visie werkt Biblionet Drenthe aan een platform waar bewoners van Drenthe elkaar kunnen ontmoeten, zich volop kunnen ontspannen, de wereld om zich heen kunnen ontdekken en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. We doen dit om de wereld van Drentse inwoners te vergroten. Het gaat hierbij om lezen, leren en (be)leven. We bieden inwoners en organisaties de ruimte en de mogelijkheid om te ontwikkelen en te ontmoeten, maar ook om informatie te verzamelen en (digitaal) vaardig te blijven.

Wat ga jij doen?

Als educatieteam werken we vanuit de programma's Boekstart in de Kinderopvang en de Bibliotheek op school. Binnen deze programma's richten we ons op taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van kinderen van 0-18 jaar. Dit doen we samen met het onderwijs en voorschoolse instellingen.

Jij voert leesbevorderingsprogramma's uit in groepen in het PO en ondersteunt de professionals bij het vormgeven van hun taal- en leesbeleid. Daarbij ben je steeds gericht op de kwaliteit van de dienstverlening van de bibliotheek. Dit doe je in afstemming met de educatieadviseur in je gemeente.

  • Je weet jouw enthousiasme voor lezen over te brengen, zowel op kinderen/jongeren als op hun ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten;
  • Je hebt kennis van jeugdliteratuur;
  • Je bent een kei in het organiseren en plannen van de activiteiten binnen je team;
  • Je bent enthousiast, toont durf en neemt verantwoordelijkheid;
  • Je begrijpt wat samenwerking is;
  • Je weet wat ondersteunen is en denkt in oplossingen;
  • Je bent digitaal vaardig;
  • Je hebt een voor de functie relevante opleiding op mbo+ niveau afgerond;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Wat is je positie binnen de organisatie?

Je werkt vanuit de bibliotheej in de gemeente Tynaarlo. Daarnaast ben je regelmatig op bezoek in scholen en kinderopvanglocaties en op het kantoor in Assen.

Wat bieden we jou?

Een leuke functie waarin geen dag hetzelfde is bij een enthousiaste, betrokken organisatie in een uitdagende context waar samenwerking, innovatie en resultaat centraal staan. De bibliotheek is de meest geraadpleegde instelling van Drenthe. Dankzij dit bereik kunnen we mensen helpen verder te komen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel ook als het gaat om onze medewerkers.

De functie is structureel voor in eerste instantie 12 maanden, met kans op verlenging.

Het salaris is conform cao Openbare Bibliotheken ingedeeld in schaal 7 (min. € 2.433,- en max. € 3.226, - bij een 36-urige werkweek).

Wat vragen we van jou?

Je bent een collega met een aanstekelijk enthousiasme. Je onderhoudt het contact met onze educatieve partners, de kinderopvang en scholen. In samenwerking met hen zorg jij dat het plezier in (voor)lezen van kinderen bevorderd wordt. Jij ziet het belang van de bibliotheek als ontmoetings- en vindplaats, waar men kan ontdekken, ontmoeten, ondernemen, ontspannen en zichzelf kan ontwikkelen. Je bent een goede netwerker. Na de zomer is urenuitbreiding mogelijk en inzet in een andere gemeente in regio Noord-Drenthe (Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld).

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je solliciteren? Klik dan op solliciteren en stuur je cv en motivatie mee.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Carla Boers - Rieken, educatieadviseur regio Noord, zij is bereikbaar op: 06 - 45 72 57 22 (vrijdag afwezig).

Reageren kan tot en met 23 maart 2023. Gesprekken vinden plaats op maandag 27 maart bij Biblionet Drenthe in Assen.

Solliciteren