HR adviseur (nieuw!)

Bevolkingsonderzoek Nederland is per direct op zoek naar een daadkrachtige, ervaren HR adviseur voor 24-32 uur per week. Als HR adviseur adviseer jij onze managers over een breed scala aan strategische en tactische HR-vraagstukken.

#uniekekans: Je vervult een flexibele, landelijke rol waarbij je jouw kennis en kunde inzet in (bijna) heel Nederland. Je combineert thuiswerken met het werken op één van onze kantoren. Onze kantoren vind je door heel Nederland. De meeste overleggen vinden plaats in Utrecht en Amsterdam en daar ben jij uiteraard bij aanwezig. Ook reis je regelmatig naar onze collega's in het land, wanneer er advies nodig is of als jouw expertise gewenst is!

Bevolkingsonderzoek Nederland in haar huidige vorm bestaat sinds januari 2022. De nieuwe (landelijke) organisatie is ontstaan vanuit een fusie van vijf regionale organisaties. Als HR adviseur heb jij, naast de uitvoering van en ondersteuning bij reguliere HR-werkzaamheden, te maken met een aantal grote landelijke projecten die uit de fusie voortkomen. Een belangrijk thema is bijvoorbeeld de realisatie van een adequate personeelsbezetting in de nieuwe organisatie. Ook werken wij toe naar een wendbare organisatie waarin onze bevlogen medewerkers flexibel, duurzaam en vitaal inzetbaar zijn. Bevolkingsonderzoek Nederland zoekt een HR adviseur die het verschil wil en kán maken. Hiervoor is het belangrijk dat jij energiek en doortastend te werk gaat. Jij pakt door. Jij denkt én doet! Jij komt terecht in het landelijke HR team dat bestaat uit 9 HR adviseurs en 7 HR medewerkers.

In deze functie leg je verantwoording af aan de HRM manager. Vanuit jouw rol als HR adviseur neem jij deel aan meerdere landelijke projecten. Jij vindt het leuk om meerdere rollen te vervullen binnen dergelijke projecten. De ene keer sta je als projectleider stevig in je schoenen en geef je sturing aan een project en de andere keer vervul je een proactieve rol als deelnemer. Voorbeelden van projecten zijn onder andere de (landelijke) harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, de invoering van een nieuw personeelsinformatiesysteem, de ontwikkeling van (nieuwe) leerpaden en de introductie van een generiek functiehuis in de gefuseerde organisatie. Jij vindt het leuk om met meerdere van dit soort onderwerpen tegelijk bezig te zijn. Jij schakelt snel en jij geeft gemakkelijk gevraagd én ongevraagd advies vanuit jouw expertise. Jouw mening telt en jouw advies is zeer welkom als het gaat om de (vernieuwde) uitvoering en inrichting van ons HR beleid.

Goed om te weten: Hybride werken is in deze functie mogelijk! Jij combineert het werken op één van onze kantoren met thuiswerken. En wanneer er op één van onze locaties HR advies nodig is, reis jij uiteraard naar één van onze kantoren. Dat is iets wat jij juist leuk vindt!

Wij vragen

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van HR;
 • Tenminste vijf jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
 • Ervaring met het werken in en het leiden van multidisciplinaire projecten;
 • Jij hebt kennis van thema's als duurzame inzetbaarheid, organisatie- en teamontwikkeling;
 • Organisatiesensitief! Jouw werkwijze en aanpak zorgt ervoor dat jij altijd in verbinding bent met de organisatie en het team;
 • Jij werkt zelfstandig en onafhankelijk;
 • Jij vertaalt onze (HR)organisatiedoelstellingen naar begrijpelijke, haalbare en tastbare opdrachten;
 • Jij hebt en houdt altijd het overzicht;
 • Jij ben resultaatgericht;
 • Jij bent hands-on: denken én doen!

Wij bieden

 • Betekenisvol werk! Een functie in een lerende organisatie waarbij je een bijdrage levert aan het opsporen van kanker;
 • Een veelzijdige functie in een open en informele organisatie met een belangrijke maatschappelijke doelstelling;
 • Inschaling in FWG55; maximaal € 4.391,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Ziekenhuizen waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantiebijslag van 8,33%;
 • Een dienstverband voor 24-32 uur voor de duur van 12 maanden met de intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband;
 • Voor deze functie is hybride werken mogelijk! Je combineert thuiswerken met het werken op één of meerdere van onze kantoren.

Direct solliciteren? Leuk! Stuur je cv en korte motivatie vóór 23 oktober 2022 via onze website.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat. Een assessment maakt deel uit van de procedure.