Team Leader Maintenance

Voor onze productie locatie in Gasselternijveen zoeken wij een gedreven Teamleader Maintenance. Als Teamleader Maintenance ben jij met je team van WTB, EI en Storingsmonteurs cruciaal in het zeker stellen van de technische beschikbaarheid van onze productie installaties. Jij haalt energie uit de prestaties van je team en zoekt samen met hen naar continue verbetering. Daarnaast ben je de spin in het web samen met de teamleider onderhoudsbureau voor het neerzetten en continu verbeteren van de maintenance werkprocessen.

 Waar ga je aan het werk?     
In 1919 begon Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

Je gaat aan de slag op de locatie Gasselternijveen, één van onze productielocaties. Deze locatie heeft veel focus op innovatieve en nieuwe producten. De aardappelen die onze leden aanleveren worden onder andere verwerkt tot zetmeel, maar in de Solanic fabriek worden ook de eiwitten uit de aardappel gehaald. Naast de Solanic fabriek zijn er tal van andere afdelingen op deze locatie die allen hun eigen belangrijke input leveren voor de coöperatie en processen op locatie Gasselternijveen.    

Hoe verloopt je dag?             
Als teamleader Maintenance begint je dag aan het planbord. Hier bespreek je met de monteurs hoe de afgelopen 24 uur is gegaan aan de hand van terug meldingen van de monteurs en kijk je vooruit naar de werkzaamheden voor de komende 24 uur. Na de dagstart met de monteurs neem je deel aan het gatekeeping overleg, waarbij de storingsmeldingen die de afgelopen 24 uur zijn gemaakt besproken en ingepland worden. Het kan betekenen dat er nog werkzaamheden voor je monteurs bijkomen voor de werkdag, wat overzicht en aanpassingsvermogen vraagt om dit te realiseren.

Vervolgens sluit je namens maintenance aan bij het ochtendoverleg. In het ochtendoverleg wordt in een multidisciplinaire samenstellingen de prestaties van de verschillende productielijnen en productieverstoringen besproken. 

Na het ochtendoverleg zet je nog wat lijntjes uit die deze ochtend zijn besproken. Vervolgens stem je met de teamleider onderhoudsbureau de aanpassingen in de planning door, zodat je op de hoogte bent van de laatste stand van de planning. De tijd vliegt, je eet een broodje met het team en besluit daarna even een ronde door de fabrieken te maken en met de mannen mee te kijken. Op deze manier ben je ook benaderbaar, mocht iemand je nog even willen spreken of hulp nodig hebben. Dit doe je graag, er is altijd van elkaar te leren en bovendien wil je op deze manier eraan bijdragen dat iedereen weer veilig naar huis gaat. 

Tweede helft van de middag neem je deel aan een WCOM (World Class Operations Management) sessie, waarin bij Avebe Gasselternijveen op gestructureerde wijze verbeterprojecten worden aangevlogen. De dag nadert alweer zijn einde, vaak betekent dit voor jou ook aan het planbord.

Verder ben je als teamleider verantwoordelijk voor:

  • Zorgdragen voor bezetting van de (storings)monteurs;
  • Het houden van funtionerings- en beoordelingsgesprekken.

Opleiding en ervaring        
Natuurlijk moet je wel de juiste kennis hebben om bovenstaande werkzaamheden uit te voeren. Daarom zoeken wij iemand die beschikt over:

  • HBO denk- en werkniveau;
  • Relevante leidinggevende ervaring in de procesindustrie;
  • Kennis van maintenance execution;
  • Ervaring met WCOM of andere continuous improvement programma’s.

Meer weten?            
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sander te Riele, Manager Maintenance/Engineering/Projects op +31 627035163.

Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan voor 19 juni 2020. Je vindt de vacature op www.werkenbijavebe.nl Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure.