Proces Technoloog

Waar ga je aan het werk?          

In 1919 begon Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

Voor deze functie zal je werkzaam zijn op de productielocatie in Foxhol. Op deze locatie wordt natief aardappelzetmeel verwerkt tot hoogwaardige industriële toepassingen voor onder andere de textiel, papier en bouw. Er zijn verschillende afdelingen op de locatie die allen hun steentje bijdragen aan het verwerken van het aardappelzetmeel. Je vindt er onder andere de afdelingen Logistiek, Improvement, QESH (Quality, Environment, Safety & Health) en Maintenance. Op deze productielocatie van Avebe worden specialistische industriële producten gemaakt in de zogenoemde walsen-, extrusie- en MP-fabrieken. Binnen de operations afdeling bieden wij een uitdagende functie aan voor een ondernemende Proces Technoloog (V/M), met goed technisch inzicht die binnen het team van Foxhol mede verantwoordelijkheid wil nemen voor het realiseren van de productie doelstellingen en tevens een bijdrage wil leveren aan de geplande nieuwe activiteiten.

Taken en verantwoordelijkheden   
Je maakt onderdeel uit van het Improve-team welke bestaat uit acht collega's. Als Proces Technoloog heb je de verantwoordelijkheid om bestaande processen te optimaliseren en nieuwe processen te ontwikkelen en te implementeren. In samenwerking met de productieafdeling analyseer je de dagelijkse problemen in de operatie. Daarnaast heb je nog een tal van andere taken en verantwoordelijkheden zoals: 

  • Je fungeert als troubleshooter. Is de situatie zo urgent dat je ook buiten kantooruren wordt opgeroepen, dan toon je flexibiliteit en professionaliteit;
  • Het doel is het continu verbeteren van o.a. de betrouwbaarheid, capaciteit en kwaliteit;
  • Daarbij, omdat je voor de implementatie collega’s moet overtuigen, leg je procesoptimalisaties zorgvuldig uit;
  • In deze functie moet je voldoende kennis hebben van automatiseringssystemen. Affiniteit met ICT en procesbesturingssystemen is essentieel;
  • De borging van recepturen en procescondities zijn belangrijke factoren en vragen om een systematische documentatie, waarvan jij de beheerder bent;
  • Verder verzorg/begeleid je trainingen voor de operators. Je participeert in diverse projecten, welke tot doel hebben om de stabiliteit en voorspelbaarheid van de huidige productie-unit de komende jaren te optimaliseren.

Opleiding en ervaring        
Natuurlijk moet je wel de juiste kennis hebben om bovenstaande werkzaamheden uit te voeren. Daarom zoeken wij het liefst iemand met:

  • Een afgeronde HBO opleiding Procestechniek, Chemische Technologie of vergelijkbaar, met minimaal 6 jaar ervaring in een productieomgeving en een soortgelijke functie;
  • Of een afgeronde relevante WO-opleiding, met minimaal 2 jaar ervaring in een productieomgeving en een soortgelijke functie;
  • Ervaring met het werken met productie-verbeterprogramma’s (WCOM, 5S of TPM, etc.) op gestructureerde wijze (is een pré)
  • Je bezit de volgende compententie: Probleemanalyse, Conceptueel denken, Resultaatgericht, Samenwerken en Aanvoerderscapaciteiten.

Meer weten?            
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rudolf Ophof, Improve Manager, 06 - 46 00 16 01.

Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan voor 25 augustus 2019. Solliciteren kan door te klikken op de sollicitatie knop. Je vindt de vacature op www.werkenbijavebe.nl

Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.