Monteur Elektro & Instrumentatie

Werk jij graag met systemen en apparatuur op elektronisch meet-, regel- en besturingsgebied? Dan ben jij de monteur Elektro & Instrumentatie (E&I) die in ons team op Ter Apelkanaal past!

Waar ga je aan het werk?          
In 1919 begon Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

Je gaat aan de slag op de fabriekslocatie Ter Apelkanaal. Hier vind je het hele productieproces van aardappel in het zand tot aardappelzetmeel, en -eiwittoepassing voor de klant. De locatie Ter Apelkanaal is onze grootste fabriek voor voedingsingrediënten en kent vele verschillende afdelingen. Elke werkdag een korte wandeling langs verschillende fabrieken en kantoren, een goed begin van de dag! 

Hoe verloopt je dag?             
Eén van jouw belangrijkste werkzaamheden is het uitvoeren van (preventief) onderhoud en reparaties aan elektro-, instrumentatie- en automatiseringssystemen. Jij voorkomt storingen en levert zo een belangrijke bijdrage aan de doelstelling “stabiliteit in operatie”. Hoe je werkt? Met onderhoudsconcepten (preventief) en meldingen vanuit de operatie (correctief). Daarnaast geef je vaktechnische instructies aan monteurs en productiepersoneel. Ook het uitvoeren van modificatie-, vervangings- en nieuwbouwwerkzaamheden vallen ook onder de kerntaken. Je eigen werkzaamheden administreer je in SAP en rapporteer je aan de teamleider Maintenance. De afdeling Maintenance Ter Apelkanaal is verantwoordelijk voor het onderhoud van technische installaties, systemen en apparatuur. Het team van monteurs WTB en E&I werken nauw samen met teamleiders en werkvoorbereiders.

Opleiding en ervaring        
Om aan de slag te gaan in deze functie vragen wij van jou het volgende:

  • Minimaal MBO 4 werk- en denkniveau richting Electrotechniek met een aanvullende opleiding in OTI (meet- en regeltechniek), NEN 1010 en 3140;
  • Goede kennis van de Engelse en Duitse taal, dit is van belang voor het uitvoeren van de werkzaamheden en het lezen van handleidingen en instructies;
  • Bij voorkeur kennis van PLC / SKADA / DCS systemen en affiniteit met hoogspanningsinstallaties. (10 KV)

Wij vinden het van belang dat je veilig kan werken en hier alert op bent, ook richting je collega’s. Hierin neem je zelf initiatief. Binnen Avebe zijn veel mogelijkheden om door te groeien en je te ontwikkelen. Hierdoor blijf je vitaal inzetbaar binnen de organisatie. Andere belangrijke competenties zijn samenwerken, voortgang bewaken, flexibiliteit en kwaliteitsgerichtheid.

Meer weten?            
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Patrick Pruim, Teamleider Maintenance AFM. Dit kan door te bellen naar 06-52482916 of een mail te sturen naar patrick.pruim@avebe.com.

Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan voor 1 november 2019. Solliciteren kan door te klikken op de sollicitatie knop. Je vindt de vacature op www.avebe.nl

Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure.