Mechanical Engineer

Haal jij voldoening uit het realiseren van projecten in een dynamische industriële omgeving? Houd je van de afwisseling tussen theorie en praktijk? Werk je graag samen in een multidisciplinair project team maar ben je ook zelfstandig? Mogelijk ben jij dan de gedreven mechanical engineer die wij zoeken voor onze locatie in Foxhol!

Waar ga je aan het werk?          
In 1919 begon Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

Voor deze functie zal je werkzaam zijn op de productielocatie in Foxhol. Op deze locatie wordt natief aardappelzetmeel verwerkt tot hoogwaardige industriële toepassingen voor onder andere de textiel, papier en bouw. Er zijn verschillende afdelingen op de locatie die allen hun steentje bijdragen aan het verwerken van het aardappelzetmeel. Je vindt er onder andere de afdelingen Logistiek, Improvement, QESH (Quality, Environment, Safety & Health) en Maintenance. 

De functie
Op de productielocatie Foxhol zijn we binnen de afdeling Maintenance, Projects and Engineering op zoek naar een Mechanical Engineer. Deze afdeling is verantwoordelijk voor al het onderhoud van technische installaties en daarnaast voor de uitvoering en engineering van modificaties en nieuwbouw projecten.

De Mechanical Engineer is de vakspecialist op het gebied werktuigbouwkunde. Daarnaast treedt deze op als Technisch Projectleider voor monodisciplinaire projecten in het vakgebied, maar ook als Projectleider voor kleinere multidisciplinaire projecten. Hij/zij is in deze hoedanigheid verantwoordelijk voor de realisatie van investeringsprojecten binnen de gestelde kaders voor SHE, tijd, geld en kwaliteit. Investeringsprojecten worden in toenemende mate uitbesteed aan externe partijen, die oplossingen realiseren op basis van functionele specificaties. Van een Technisch Projectleider wordt verwacht dat deze op basis van een breed netwerk in de markt de kennis en kunde van externe partijen ten bate van AVEBE goed weet te benutten.

Kerntaken en verantwoordelijkheden:
De Mechanical Engineer die we zoeken:

 • Is binnen het werktuigbouwkundig vakgebied verantwoordelijk voor het opstellen van het Programma van Eisen en functionele specificaties;
 • Begeleidt en beoordeelt werktuigbouwkundige ontwerpen en engineeringspakketten opgesteld door derden;
 • Ondersteunt het projectteam in de realisatie van projecten om deze volgens plan op te leveren;
 • Begeleidt de werktuigbouwkundige commissioning en inbedrijfsstelling van installaties, waarbij de veilige werking van de betreffende installaties voorop staat;
 • Draagt voor kleinere (monodisciplinaire) projecten de verantwoordelijkheid om deze binnen budget, planning en conform de gestelde eisen op te leveren;
 • Onderzoekt en adviseert over mogelijkheden van vernieuwingen of verbeteringen van bestaande installaties/apparatuur en processen.

Opleiding en ervaring        
Om de bovengenoemde werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zoeken wij iemand die: 

 • minimaal beschikt over een hbo-diploma richting Werktuigbouwkunde;
 • minimaal 6 jaar relevante werkervaring heeft op hbo-niveau of 2-4 jaar op WO-niveau;
 • kennis heeft van de procesindustrie, poedertransport en droge stoffenprocessen;
 • ervaring heeft met materiaalselectie, PED en CE-certificering;
 • de Nederlandse en Engelse taal beheerst en bij voorkeur ook Duits.

Wat biedt Avebe?          
Samen werken we aan een succesvolle coöperatie. Alle medewerkers doen dat op hun eigen manier, binnen zijn of haar eigen vakgebied. Avebe werkt daarbij op haar beurt aan succesvolle werknemers. Door onze mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, willen we onze collega's maximaal tot waarde brengen. Zo krijgen medewerkers de ruimte om zich te blijven ontwikkelen gedurende hun loopbaan. Daarnaast biedt Avebe jou als medewerker:

 • Diverse opleidingsmogelijkheden;
 • Een eigen pensioenfonds;
 • Verschillende vitaliteitsprogramma's en mogelijkheden tot het krijgen van korting op fitness en fietsen;
 • Verdere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vergoeding van €25,- voor jouw zorgverzekering;
 • Een eigen CAO en salarishuis.

Meer weten?            
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Joris Grotenhuis, Maintenance Manager, telefoonnummer +31 625714461.

Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan voor 12 februari 2021. Je vindt de vacature op www.werkenbijavebe.nl

Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure.