Generic Buyer MRO

Waar ga je aan het werk?          
In 1919 begon Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

In deze functie werk je op het hoofdkantoor in Veendam. Hier vind je de ondersteunende afdelingen en het management. Over de verdiepingen zijn verschillende afdelingen te vinden zoals ICT, Finance, HR en nog vele andere. Samen met het management zorgen zij voor de continuïteit van de coöperatie en bieden ondersteuning op vele vlakken.    

De afdeling Procurement is verantwoordelijk voor de centraal aangestuurde inkoop binnen Avebe. De afdeling is opgedeeld in Product Related and Services en Non Product Related (NPR). Binnen NPR zijn we op zoek naar een technisch inkoper met als focus gebied MRO (Maintenance, repair and operating supplies). Dit betekent dat je een belangrijke rol zult spelen in inkoopprojecten die betrekking hebben op de onderhoudsactiviteiten die plaatsvinden op onze productielocaties (MRO). Als afdeling streven we hier naar meer standaardisatie en het opzetten van artikelgroepstrategieen.

Taken en verantwoordelijkheden         

 • Uitdragen van Avebe's inkoopvisie richting interne stakeholders en leveranciers;
 • Analyseren van de marktontwikkelingen binnen betreffende inkoopcategorie;
 • (Bijdrage aan) de ontwikkeling van het inkoopbeleid en de strategiedoelstellingen van Avebe, bijvoorbeeld door het opstellen van artikelgroepstrategieen en daarmee meer standaardisatie door te kunnen voeren;
 • Voeren van contractonderhandelingen en maken van afspraken over commerciele condities met leveranciers;
 • Realisatie van inkoopbesparingen.

Opleiding en ervaring        
Om de bovenstaande werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zoeken wij iemand met: 

 • Minimaal een HBO of WO-opleiding;
 • Inkoopkennis door ervaring en/of opleiding (NEVI 1 en 2) of je bent bereid deze opleiding te volgen;
 • Je bent integer, collegiaal, resultaatgericht, vernieuwend, vasthoudend. Je hebt overtuigingskracht, maar je kunt ook goed luisteren naar interne klanten;
 • Affiniteit met techniek.

Wat biedt Avebe?          
Samen werken we aan een succesvolle coöperatie. Alle medewerkers doen dat op hun eigen manier, binnen zijn of haar eigen vakgebied. Avebe werkt daarbij op haar beurt aan succesvolle werknemers. Door onze mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, willen we onze collega's maximaal tot waarde brengen. Zo krijgen medewerkers de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Daarnaast biedt Avebe jou als medewerker:

 • Diverse opleidingsmogelijkheden;
 • Een eigen pensioenfonds;
 • Verschillende vitaliteitsprogramma's en mogelijkheden tot het krijgen van korting op fitness en fietsen;
 • Verdere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vergoeding van €25,- voor jouw zorgverzekering;
 • Een eigen CAO en salarishuis.

Meer weten?            
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rudmer Kemper, Procurement Manager op +31646870693. 

Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan voor 10 juli 2020. Je vindt de vacature op www.werkenbijavebe.nl

 Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure.