Accountmanager binnendienst Agro

Waar ga je aan het werk?          
In 1919 begon Royal Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn we continu bezig met het produceren én innoveren van oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwitten voor voeding, industrie en diervoeding. De coöperatie Avebe is zelfs uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelzetmeel. Hoe we dit doen? Door eruit te halen wat erin zit.

De afdeling Agro zorgt voor een optimale grondstofvoorziening voor de aardappelverwerkingsfabrieken van Avebe in Nederland en Duitsland. In de functie van Accountmanager binnendienst werk je samen als 1 team met je collega’s van zowel de binnen- als buitendienst Met een correcte uitvoering van het operationele proces garanderen wij de tijdigheid, kwaliteit, kwantiteit en uniformiteit voor de leden en leveranciers. Binnen deze functie leg je verantwoording af aan de Manager Agro NL. Door jouw proactieve houding zorg je ervoor dat de afdeling Agro zich verder ontwikkelt en groeit met als doel het behalen van de jaardoelstellingen. Je signaleert verbeterkansen en formuleert in overleg met je collega’s verbetervoorstellen. Op termijn heb je de ambitie en capaciteit om door te groeien naar een leidinggevende positie voor de binnendienst.

Taken en verantwoordelijkheden   
Als accountmanager binnendienst afdeling Agro zorg jij ervoor dat leden op een klantgerichte en klantvriendelijke manier (al dan niet telefonisch) voorzien worden van snelle en juiste informatie over de (uitvoering van) producten en diensten van de afdeling. Je draagt zorg voor een accurate verwerking van de uit te voeren administratieve werkzaamheden. Verder verzorg je in deze functie de volgende werkzaamheden: 

 • Controleert of (telefonisch) gemaakte afspraken worden nagekomen;
 • Verwerkt nieuwe informatie over de organisatieproducten en diensten en maakt deze informatie zich eigen waardoor leden en leveranciers altijd de juiste informatie ontvangen over de producten en diensten van de afdeling Agro;
 • Voert werkzaamheden uit volgens vastgestelde voorschriften en procedures;
 • Neemt deel aan het werkoverleg en levert hierin een actieve bijdrage;
 • Verricht commerciële en administratieve werkzaamheden voortvloeiend uit de contacten met de leden leveranciers en of als ondersteuning van de accountmanagers;
 • Vanuit een planmatige aanpak verschillende administratieve als ook commerciële activiteiten eigen kunnen maken;
 • Biedt ondersteuning op veldbijeenkomsten, open dagen, teeltavonden etcetera.

Opleiding en ervaring        
Om de bovengenoemde werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zoeken wij iemand die: 

 • Bij voorkeur HBO werk- en denk niveau, met bijvoorbeeld een Hogere Agrarische School of HEAO met agrarische achtergrond;
 • Affiniteit met de akkerbouw;
 • Daarnaast beheers je de Duitse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met SAP en Microsoft toepassingen;
 • Ervaring met projectmatig werken (bij voorkeur vanuit de IPMA methode);
 • Gezonde drive tot verbeteringen in processen.

Wat biedt Royal Avebe?          
Samen werken we aan een succesvolle coöperatie. Alle medewerkers doen dat op hun eigen manier, binnen zijn of haar eigen vakgebied. Royal Avebe werkt daarbij op haar beurt aan succesvolle werknemers. Door onze mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, willen we onze collega's maximaal tot waarde brengen. Zo krijgen medewerkers de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Daarnaast biedt Avebe jou als medewerker:

 • Diverse opleidingsmogelijkheden;
 • Een eigen pensioenfonds;
 • Verschillende vitaliteitsprogramma's en mogelijkheden tot het krijgen van korting op fitness en fietsen;
 • Een eigen CAO en salarishuis.

Meer weten?            
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ronald Ipema, HR Recruitment Manager op telefoonnummer +31 629595428 of Gerlof Tempelman, Manager Agro Nederland, op telefoonnummer: +31 653547224.

Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan voor 31-1-2022. Je vindt de vacature op www.werkenbijavebe.nl

Een assessment of social media check kan onderdeel uitmaken van de procedure.