Risk Officer

Anker Insurance Company is volop in beweging en heeft grote ambities voor de toekomst. Voor ons is daarbij een effectief risicomanagement een belangrijke voorwaarde voor de realisatie van onze strategische doelstellingen. Wordt het jouw uitdaging om vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan deze ontwikkeling en de ambities van Anker Insurance Company?

Wat ga je doen?

Als risk officer adviseer en begeleid je de organisatie bij de inrichting en uitvoering van risicomanagement, waarbij operationele risico’s een belangrijk aandachtsgebied zijn. Je bent een sparringpartner voor alle lagen van de organisatie wanneer het gaat om risicobeheersing. In nauwe samenwerking met je collega risk officer, de compliance officer en de information security officer ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en doorontwikkelen van het integrale risicomanagement-systeem en de efficiënte inrichting daarvan.

Anker Insurance Company is een compacte organisatie met korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen schakelen. Wij geloven in gelijkwaardigheid, zelfstandigheid en in groei door samenwerking. Als risk officer word je daarom uitgedaagd om jezelf breed te ontwikkelen en je te verdiepen in verschillende, soms complexe onderwerpen waar wij als niche verzekeraar mee te maken hebben. Daarnaast heb je alle ruimte om initiatief te nemen en jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Board of Directors.

Wie ben jij?

 • Jij bent intrinsiek gemotiveerd om de organisatie te coachen en te trainen op risicobewustzijn en zet je in voor het verankeren van dit bewustzijn in het gedrag en de cultuur van Anker Insurance Company
 • Je hebt een financiële, bedrijfskundige of audit hbo/wo opleiding afgerond.
 • Je hebt 2-5 jaar ervaring als risk officer. Bij voorkeur in de (financieel) zakelijke dienstverlening.
 • Je hebt opleidingen gevolgd op het gebied van risicomanagement.
 • Je bent bekend met COSO, ISAE 3402 en ISO:27001.
 • Je hebt kennis van en ervaring met procesmanagement.
 • Je communiceert helder en weet hoe je het beste kan levelen met je gesprekspartner. Hierin ben jij sterk gericht op samenwerken en verbinden.

Ons aanbod

We bieden jou een zelfstandige en afwisselende baan voor 32-38 uur per week. Je gaat werken in een informele werkomgeving met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een no-nonsense mentaliteit en korte lijnen. Verder kan je op de volgende voorwaarden rekenen:

 • Een salaris tussen € 3.741 en € 5.419 o.b.v. 38 uur p/week, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Hybride werken en alle faciliteiten voor een ergonomische thuiswerkplek.
 • 27 vakantiedagen o.b.v. 38 uur p/week en een vrijwilligersdag.
 • Een CO2 neutrale pensioenregeling met ruimte voor individuele keuzes.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Jaarlijkse uitkering ter hoogte van een 13e maand.
 • Volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Zoeken wij jou? 

Houd ons niet langer in spanning en klik op ‘solliciteer nu’! Wil je graag meer informatie over de vacature of vrijblijvend een kop koffie doen? Neem dan contact op met Jochem Numan (HR-medewerker/Corporate Recruiter), tel. (050) 520 99 12 (ma t/m do) of via solliciteren@anker.nl.

Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure. Meer informatie hierover vind je op de website. Wij vinden privacy belangrijk en verwerken jouw gegevens in overeenstemming met de privacy wet- en regelgeving. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.