Specialist Ouderengeneeskunde

Ben jij een specialist ouderengeneeskunde, wil jij jouw kennis en expertise inzetten voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken in Friesland? En wil je dit combineren met het doen van onderzoek? Bij Alliade kan het!


Bij de Centrale Behandeldienst van Alliade zijn wij, voor 24-36 uur op zoek naar een:


Specialist Ouderengeneeskunde

Waar ga je werken?
Bij Alliade helpen we kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. Met 6000 professionals in verschillende vakgebieden kijken we vooral naar wat wél kan. Waardevolle ervaringen opdoen en nieuwe herinneringen maken vinden we erg belangrijk. Samen met anderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van onze ruim 8000 cliënten. Het geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen en kunnen meedoen in de samenleving. Daar gaan we met elkaar voor! Alliade werkt verder aan een specialistisch profiel voor ouderenzorg, zowel intramuraal, als met GRZ of aansluitend op eerstelijnszorg. Een van de speerpunten in de organisatie is de specialisatie naar de ouder wordende VG cliënt. Ook stimuleert Alliade in onderzoek. Zo kun je bij ons, ondersteunt door de afdeling Praktijkwetenschappelijk Onderzoek (PWO), werken aan inhoudelijke vernieuwing. Klik hier voor meer informatie over onze afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO).

Als SO maak je onderdeel uit van een multidisciplinaire groep van behandelaren voor kwetsbare ouderen. Het team is thuis in alle aspecten van (para)medische behandeling en bestaat uit ca. 80 multidisciplinaire behandelaren. Ook maak je onderdeel uit van de vakgroep van medici en verpleegkundig specialisten, ieder met een eigen deskundigheid. Je werkt nauw samen met verpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en wordt ondersteund door een planner en een medisch secretariaat. Je verricht je werkzaamheden binnen Alliade, maar ook daarbuiten in de 1e lijn. Mogelijk speel je ook een rol bij zorgpartners waar we ook behandeling leveren. We streven naar specialistische zorg daar waar nodig.

Wat ga je doen?
Als Specialist Ouderengeneeskunde verleen je specifieke medische zorg aan oudere bewoners met een complexe zorgvraag. Je ontwikkelt beleid op medisch inhoudelijk en specifiek medisch gebied en ziet toe op het gevoerde beleid met medisch inhoudelijke raakvlakken. Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van de dagelijkse zorg en het behandelingsbeleid binnen de instelling. Je onderhoudt integraal contact ten aanzien van de (para)medische behandeling, neemt maatregelen bij infectieziekten en ziet toe op de vereiste hygiëne binnen de instelling. Verder voer je overleg met de toezichthoudend apotheker en stelt naar aanleiding van dit overleg adviezen op. Ook draai je mee in de bereikbaarheidsdiensten.

Wat vragen wij van jou?
We zoeken een collega met een warme en krachtige persoonlijkheid, overtuigingskracht en het vermogen om te motiveren en stimuleren. Je bent sociaal vaardig, flexibel, ondernemend en kunt goed multidisciplinair samenwerken. Als geregistreerd SO ben je goed op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied en je communiceert op een prettige wijze waarmee je zorgmedewerkers weet te enthousiasmeren. Je ziet (structurele) samenwerking met huisartsen en andere eerstelijns disciplines als een uitdaging. Je volgt ontwikkelingen in de ouderenzorg en hebt ideeën over hoe onze kennis kan worden ingezet voor deze doelgroep die langer thuis woont. Verder vragen wij van jou:
* Een rijbewijs en een eigen auto.

Ben je een basisarts met grote interesse voor het vak van specialist ouderengeneeskunde? Ook dan gaan we graag met je in gesprek!

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie met veel ontwikkelmogelijkheden binnen een grote zorggroep en dat in een gespecialiseerd team met bevlogen collega’s! Verder bieden wij:
* Een vast contract voor 24-36 uur per week;
* Een salaris conform de cao VVT, FWG 75 (inschaling afhankelijk van ervaring met een max. van €8558,- o.b.v. 36 uur);
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
* Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
* Telefoon en laptop van de zaak;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
* Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je reageren? Leuk! We zien graag je sollicitatie tegemoet. Reageren kan via deze link en we nemen snel contact met je op!

Mocht je interesse hebben in het doen van onderzoek, dan willen we je vragen dit in je motivatiebrief kenbaar te maken.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Welmoed van Belle (Specialist Ouderengeneeskunde) telefoonnummer 06-55498370 of Liselore Schickendantz (a.i. manager centrale Behandeldienst) via telefoonnummer 06-29634880.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is een voorwaarde voor benoeming, deze vragen wij uiteraard voor jou aan!