GZ-Psycholool/Orthopedagoog-Generalist

Ben jij een gedragskundige met een afgeronde post-master opleiding of ben je met de opleiding gestart? En wil jij werken op kliniek de Omswaai in Beetsterzwaag die regionaal een zeer belangrijke functie heeft? Als enige in Friesland bieden wij hier crisisplekken aan voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking!

Binnen de Centrale Behandeldienst van Alliade in Beetsterzwaag zijn wij, voor 24-36 uur, op zoek naar een gedreven:

GZ-Psycholoog/Orthopedagoog-Generalist

Waar ga je werken?
Alliade is er voor mensen die moeite hebben om zelfstandig te leven en zich staande te houden in de samenleving. Daarbij richten wij ons op kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Onze zorgonderdelen zijn deskundig in gehandicaptenzorg, ouderenzorg, dagbesteding, specialistische jeugdzorg, arbeidsre-integratie en ouderenpsychiatrie.

Deze vacature is bij de Centrale Behandeldienst van Alliade. In deze behandeldienst zijn alle behandelaren ondergebracht (o.a. gedragskundigen, medici en paramedici, vaktherapeuten, geestelijk verzorgers, systeemtherapeuten en psychodiagnostisch werkers). Je wordt onderdeel van de vakgroep gedragskundigen die bestaat uit circa 70 betrokken en gedreven collega’s, waarvan iedereen over een eigen specifieke deskundigheid beschikt. Er heerst onderling een goede sfeer! De vakgroep levert diensten aan zowel Talant als Reik.

Jij gaat werken op kliniek de Omswaai, gevestigd op het bosrijke terrein van De Wissel in Beetsterzwaag. Het betreft een kleinschalige kliniek waar IBG-plus zorg en behandeling geboden wordt waarbij de individuele behandelvraag van de patiënt leidend is. De Omswaai bestaat uit een crisisafdeling en een behandelafdeling en heeft regionaal een zeer belangrijke functie. Zij biedt als enige in Friesland crisisplekken aan voor mensen waarbij sprake is van een (licht) verstandelijke beperking. Cliënten krijgen hier een tijdelijke veilige plek (3 tot 6 weken) aangeboden, waarbij interventies gepleegd worden met als einddoel stabilisatie van de crisis. Op de behandelafdeling wordt een intensieve korte (9 tot 12 maanden) klinische behandeling geboden voor patiënten waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, welke zich uit in ernstige in- en/of externaliserende gedragsproblematiek. De verwijzer wordt van meet af aan bij het behandeltraject betrokken, zodat de woonplek van de client qua randvoorwaarden optimaal passend gemaakt kan worden voor terugkeer van de patiënt.

Wat ga je doen?
Je gaat werken in de rol van hoofdbehandelaar waarbij je samen met het team verantwoordelijk bent voor de uitvoering van het (vaak multidisciplinaire) behandelplan. Ook ga je een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de afdeling, intern en samen met externe partners, met een nieuw team, nieuwe positionering en nieuwe methodieken. Verder bestaan je werkzaamheden uit:
* Stellen van een diagnose (mono- of multidisciplinair en classificerend of handelingsgericht, afhankelijk van de vraagstelling). Je verzorgt de verslaglegging ervan en bespreekt de bevindingen met de cliënt, diens verwanten en de andere betrokkenen zoals de begeleiders;
* Behandeling van de cliënt (individueel) of van de cliënt in zijn context (mediërend, door ondersteuning van ouders of begeleidersteam). Je zet samen met het hoofd en de begeleiders B en C het behandelplan uit en geeft sturing aan de eventuele medebehandelaars;
* Richting geven aan hoe omgang en omgeving eruit moeten zien, zodat de cliënt zo goed mogelijk kan functioneren;
* Deskundigheidsbevordering door het geven van scholing aan eigen teams of breder.

Je kunt, wanneer je daarin geïnteresseerd bent, je werkzaamheden als gedragskundige combineren met het doen van wetenschappelijk onderzoek! Klik hier voor meer informatie over onze afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO).

Wat vragen wij van jou?
Je werkt graag samen in een multidisciplinair team, bent analytisch sterk, hebt zelfvertrouwen en een grote dosis doorzettingsvermogen. Je beschikt over uitstekende sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden en over humor! Je kunt systeemgericht werken waarbij onderlinge relaties centraal staan, bent zelfstandig, ambitieus en neemt graag initiatief. Daarnaast heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands. Verder vragen wij:
* Een afgeronde opleiding tot gz-psycholoog /orthopedagoog-generalist. Als je hiervoor nog in opleiding bent, zien we ook graag je sollicitatie tegemoet;
* Ervaring met de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking;
* Een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een uitdagende functie als gedragskundige in een deskundige vakgroep met betrokken en gemotiveerde collega’s! Daarnaast bieden wij jou:
* Een vast contract voor 24-36 uur per week;
* Een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, FWG 65 (inschaling afhankelijk van ervaring met een max. van €5648,- o.b.v. 36 uur);
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
* Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
* Telefoon en laptop van de zaak;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Ben je enthousiast geworden en wil je direct reageren? Reageren kan tot en met 14 augustus 2022 via deze link en we nemen snel contact met je op!

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anita Knoote, gedragskundige, op 06-11047368 (ma t/m do) of Robert Jan Luinstra, leidinggevende van De Omswaai, op 06-51715370.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is verplicht en een voorwaarde voor benoeming. Deze vragen wij voor je aan en de kosten zijn voor onze rekening.