Gedragskundige Jeugdzorg

Bij de Centrale Behandeldienst van Alliade zijn wij voor de Jeugdzorg in Leeuwarden, voor 24-36 uur, op zoek naar een:


                                   Gedragskundige Jeugdzorg

Waar ga je werken?
Bij Alliade helpen we kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. Met 6000 professionals in verschillende vakgebieden kijken we vooral naar wat wél kan. Waardevolle ervaringen opdoen en nieuwe herinneringen maken vinden we erg belangrijk. Samen met anderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van onze ruim 8000 cliënten. Het geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen en kunnen meedoen in de samenleving. Daar gaan we met elkaar voor!

De woonvoorziening op de kamers-locatie is speciaal voor jongvolwassenen tussen de 16 en 23 jaar oud die een (lichte) verstandelijke beperking hebben en te maken hebben met gedragsproblematiek. Hier vinden ze een plek waar ze kunnen wonen en tegelijkertijd de nodige begeleiding krijgen. Er staat altijd een pedagogisch medewerker klaar, 24 uur per dag, om de jongeren te helpen bij hun streven naar meer zelfstandigheid in hun verdere leven.

Wat ga je doen?
Als gedragskundige ben je als regiebehandelaar betrokken bij deze jongeren en werk je samen met de manager en een team dat (gedeeltelijk) bestaat uit SKJ-geregistreerde pedagogisch medewerkers. Je zet het behandelbeleid uit, kan de handelingsgerichte diagnostiek interpreteren, voert behandelbesprekingen met de client, en geeft werkbegeleiding aan de pedagogisch medewerkers. Je werkt sterk vanuit een mediërende rol en kan rekening houden met de groepsdynamica. Er worden verschillende methodieken gebruikt. Verder bestaan je werkzaamheden uit:
* Stellen van een diagnose (mono- of multidisciplinair en classificerend of handelingsgericht, afhankelijk van de vraagstelling). Je verzorgt de verslaglegging ervan en bespreekt de bevindingen met de cliënt, diens verwanten en de andere betrokkenen zoals de begeleiders;
* Richting geven aan hoe omgang en omgeving eruit moeten zien, zodat de cliënt zo goed mogelijk kan functioneren;
* Deskundigheidsbevordering door het geven van scholing aan medewerkers van Alliade.

Daarnaast bestaat eventueel ook de mogelijkheid om naast je functie als gedragskundige ook onderzoek te doen bij onze afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) in Beetsterzwaag. Voor ons onderzoek halen we kennisvragen en praktijkproblemen op binnen Alliade, maar ook daarbuiten. Ons onderzoek komt daardoor echt ten goede aan de cliënt.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt affiniteit met het werken met (multidisciplinaire) teams en teamontwikkeling, bent analytisch sterk en hebt een grote dosis doorzettingsvermogen. Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en over humor! Je bent nieuwsgierig en neemt graag initiatief. Daarnaast is het erg belangrijk dat je flexibel bent, omdat je op diverse locaties werkt en snel moet kunnen schakelen. Verder vragen wij:
* Een afgeronde opleiding tot gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist. Als je hiervoor nog in opleiding bent of een gedreven basispsycholoog/-orthopedagoog bent met een SKJ-registratie zien we ook graag je sollicitatie tegemoet;
* Ervaring en affiniteit met de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking;
* Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands;
* Je bent in staat om complexe materie toegankelijk uit te leggen;
* Een rijbewijs en eigen vervoer.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een dynamische en uitdagende functie in een team met betrokken, gemotiveerde en professionele collega’s. Daarnaast bieden wij jou:
* Een vast contract voor 24-36 uur per week;
* Een salaris conform de cao gehandicaptenzorg met een max. van €5957,- o.b.v. 36 uur (inschaling afhankelijk van ervaring);
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.
* Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
* Telefoon en laptop;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse verzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Ben je enthousiast geworden en wil je direct reageren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Reageren kan tot en met 16 oktober via onderstaande button ‘solliciteren’ en we nemen snel contact met je op!

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lena Slaterus, GZ-psycholoog/orthopedagoog generalist, op 06-55439505. Wil je meer weten over de procedure? Dan kun je terecht bij Nynke Broersma via 0621808051 of mail naar recruitment@alliade.nl.

Een sollicitatiegesprek zal in gezamelijk overleg ingepland worden.

Een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming bij Alliade. Een assessement kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.