Studentenbegeleider / orthopedagoog / psycholoog

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Het Alfa-college zoekt vanaf september 2021:

Studentenbegeleider/orthopedagoog/psycholoog (0,6 – 1,0 fte)
Locatie Kluiverboom Groningen

“Het Alfa-college is een persoonlijke organisatie waar je veel mogelijkheden krijgt om je verder te ontwikkelen.”

Kevin Dijkema, docent Engels excellentieprogramma Cambridge English

 

Wat ga je doen?

Onderzoek en advies
-  voert i.s.m. (leden van) het onderwijsteam onderzoek uit, voert gesprekken met (kandidaat) studenten, analyseert situaties en de ondersteuningsvraag, bespreekt de analyse met betrokkenen    en adviseert over een aanpak;
- consulteert en verwijst indien nodig door naar interne en/of externe professionals;
- is aanspreekpunt en vraagbaak voor in- en externe relaties. 

Beleid en advies
- levert bijdragen aan ontwikkeling en evaluatie van het beleid voor in-, door- en uitstroom, studenten-begeleiding en ondersteuning;
- past protocollen, kwaliteitsstandaarden en regelingen toe;
- onderzoekt de studentenpopulatie, analyseert managementinformatie en doet voorstellen voor de onderwijsteams, houdt ontwikkelingen en wet- en regelgeving bij op het vakgebied. 

Begeleiding en ondersteuning
- adviseert teams en management over de begeleiding en ondersteuning van (kandidaat)studenten;
- geeft, in overleg met onderwijsteam en/of externen, vorm aan maatwerktrajecten; 
- voert overleg met ouders/verzorgers, betrokken onderwijsteams, medewerkers en professionals binnen en buiten de organisatie over de uitvoering en resultaten van de begeleiding en    ondersteuning;
- draagt mede zorg voor een doeltreffende aanpak en preventie van verzuim en ander risicogedrag;
- levert inhoudelijke bijdragen aan informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten. 

Wat breng je mee?

- minimaal HBO werk- en denkniveau in een relevante opleidingsrichting, bijv. pedagogiek/psychologie;
- teamgericht kunnen werken met uitstekende communicatieve vaardigheden;
- affiniteit en ervaring met het MBO;
- kennis van kenmerken van de doelgroep;
- vaardigheid en ervaring in het begeleiden van studenten met financiële en sociaal-emotionele problemen;
- vaardigheid en ervaring in het rapporteren en adviseren aan mentoren, docenten, teams, LPA en RMC;
- theoretisch en praktisch gerichte kennis van het vakgebied en het onderwijs; 
- kennis van arbeidsmarkt, mbo en de sociale kaart in de omgeving.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

De adviseur studentenbegeleiding A werkt binnen het team loopbaancentrum (LBC) van een regio en is verantwoordelijk voor onderzoek, advisering en bijdragen aan het beleid voor in-, door- en uitstroom, studentenbegeleiding en/of ondersteuning en de ontwikkeling van het team en zichzelf. Daarbij is sprake van complexe werkzaamheden waarbij (alternatieve) oplossingen gezocht moeten worden na analyse van de problematiek. De werkzaamheden worden uitgevoerd in een duo constructie met een collega LBC-er. 

Wat kun je van ons verwachten?

  • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
  • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.
  • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
  • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma
  • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.359,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sonja Deterink, opleidingsmanager, e-mail: sgm.deterink@alfa-college.nl.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 14 juni a.s. via het online sollicitatieformulier op onze website https://www.alfa-college.nl

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.