Projectleider kansrijke generatie Vitaliteitscampus

Samen ondernemend leren!

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot wendbare professionals, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Projectleider kansrijke generatie Vitaliteitscampus (0,6 fte )
Locatie Kardinge / Kluiverboom Groningen

Herken jij je in het volgende?
Je hebt ervaring met projectmatig werken en vindt het een uitdaging om projecten van A tot Z in goede banen te leiden in samenwerking met het onderwijs (studenten en docenten) en partners uit het werkveld. Je hebt kennis van de thema’s vitaliteit, leefstijl en basisonderwijs en de nieuwste ontwikkelingen hierin.

Wat ga je onder andere doen?

 • Opstellen projectplan en begroting van het project;
 • Bewaken voortgang van het project;
 • Onderhouden contacten met betrokken en nieuwe partners van het project;
 • Hybride onderwijssituaties ontwikkelen, implementeren en verzorgen;
 • Project gerelateerd LLO-aanbod (Leven Lang Ontwikkelen) ontwikkelen en verzorgen;
 • Je doet onderzoek naar de impact van het project;
 • Je rapporteert periodiek;
 • Afstemmen met docententeam over voortgang van het project.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding
 • Bij voorkeur ervaring met projectmatig werken;
 • Kennis en affiniteit met de thema's vitaliteit, leefstijl en basisonderwijs;
 • Je bent in staat om mensen (collega’s, studenten en samenwerkingspartners) te enthousiasmeren en te betrekken bij het programma. 

De Vitaliteitscampus

De Vitaliteitscampus is een publiek-private samenwerking tussen regionale partners, overheden en kennisinstellingen die zich met elkaar verbinden om samen bij te dragen aan de maatschappelijke opgave om de vitaliteit van burgers en beroepsbevolking in het Noorden te vergroten. Door middel van het vernieuwen en verder ontwikkelen van het onderwijs willen we studenten opleiden tot de vitaliteitsprofessionals van de toekomst. Zij zijn daardoor zelf (beroeps)vitaal en nemen dit ook mee in het beroep dat zij uitoefenen en de mensen met wie zijn in contact zijn. Hiermee zijn zij duurzaam inzetbaar. Dit doen we in samenwerking met docenten en het werkveld. Het programma van de Vitaliteitscampus is en wordt ontwikkeld vanuit de locaties Kardinge en Kluiverboom.  

Kansrijke generatie

Basisschoolkinderen een gelijke kans bieden op een gezond en perspectiefrijkleven. Partners van de Vitaliteitscampus willen dat bereiken door het invoeren van een verrijkte schooldag op de basisschool waar extra ontwikkeltijd wordt geboden met inzet op talentontwikkeling, welzijn, gezondheid en verminderen van achterstanden. Studenten van het Alfa-college gaan bijdragen aan het ontwikkelen en uitvoeren van pilots voor de verrijkte schooldag. Hierin participeren alle relevante opleidingen van het Alfa-college. Studenten zullen pilots doen binnen het onderwijs en via stage-opdrachten, waarbij de studenten meedenken in de dag programmering en onderdelen van de uitvoering begeleiden. Docenten en praktijkopleiders gaan samen met het practoraat onderzoek doen naar hoe de ervaringen in de pilots vertaald kunnen worden naar het aanpassen van het mbo curriculum, zodat de aansluiting tussen opgeleide medewerkers en de werkvloer van de toekomst fors kan worden verbeterd. In samenwerking met relevante lectoren van het HBO zal het practoraat ook bijdragen aan de inhoudelijke onderzoeksvraag: Hoe kunnen we een dag programmering op basisscholen en kinderopvang in de provincie Groningen (met elk hun eigen populatie en context) zodanig vormgeven dat leerlingen hun talenten ontwikkelen, voldoende arbeidsmarkt perspectief hebben en een duurzame gezonde en actieve leefstijl ontwikkelen?  

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • Uitbreiding met lesuren behoort tot de mogelijkheden;
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van half jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.429,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 10 CAO MBO). Detachering vanuit je eigen organisatie behoort tot de mogelijkheden.

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over de werkzaamheden neem dan contact op met Jasper van Buiten (programmamanager de Vitaliteitscampus) via j.vanbuiten@alfa-college.nl.  

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 15 december via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl. De selectiegesprekken vinden plaats op 20 december. Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op 23 december.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.