Orthopedagoog

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.
Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het
Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis èn gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan?
Dan zoeken we jou! 

Voor vervanging van zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een; 

Orthopedagoog (0,5 FTE)
Locatie Hoogeveen 

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste orthopedagoog die over grenzen heen kijkt en verbinding zoekt met studenten, ouders en collega’s. Je hebt feeling met de doelgroep en hebt ervaring met gespreksvoering met ouders en externe hulpverlening. Daarnaast ben je zelfsturend en flexibel. Je kunt goed inspelen op de vragen en behoeften van zowel studenten als coaches en bent in staat om hierin buiten de vaste kaders te denken en te handelen. 

Wat ga je doen?

 • ondersteunen van de onderwijsteams bij studentenbegeleiding door
  o.a deskundigheidsbevordering, het bijwonen van studentenbesprekingen en adviseren over de begeleiding van individuele studenten;
 • onderhouden van contacten met externe partijen, waaronder hulpverlening, gemeente en scholen in de regio;
 • bijdragen aan de ontwikkeling van het beleid met betrekking tot studentenbegeleiding door o.a. het inbrengen van het eigen specialisme in multidisciplinair verband;
 • incidenteel uitvoeren van aanvullende diagnostiek en/of een kortdurend individueel
  begeleidingstraject met een student. 

Wat breng je mee?

 • een afgeronde opleiding orthopedagogiek;
 • specialistische theoretische kennis van de psychodiagnostiek en van studentenbegeleiding in het algemeen;
 • kennis van gedragspatronen van studenten in het MBO;
 • vaardigheid en ervaring in het ondersteunen en adviseren van mentoren, docenten en onderwijsteams;
 • vaardigheid en ervaring in het begeleiden van studenten met sociaal-emotionele problemen, studie- en leerproblemen, beperkingen en speciale loopbaanvragen;
 • vaardigheid en ervaring met rapporteren en het bijhouden van een (digitaal) leerlingvolgsysteem. 

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het loopbaancentrum op de locatie Hoogeveen. Dit team bestaat uit vijf orthopedagogen en vier loopbaanadviseurs. Samen met de collega’s in de onderwijsteams bieden we studenten basisbegeleiding en waar nodig extra begeleiding. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13de maand uit, je kunt gebruikmaken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons een tijdelijk contract voor de duur van zwangerschapsvervanging van 1 september tot 31 december 2021, met een salaris met een maximum van € 4939,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 11 CAO MBO). 

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Leo Dercksen, opleidingsmanager, telefoonnummer 06-10750883. 

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 15 juni 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de middag van donderdag 24 juni 2021. 

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.