Muziek-/creatieve Docent

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben een vacature voor een

Muziek-/creatieve Docent (in eerste instantie 0,2 fte)

Standplaats: Hardenberg

Herken jij je in het volgende?

Ben jij een gepassioneerde muziek-/creatieve docent die graag zijn/haar kennis en vaardigheden wil delen met studenten? Wil je een inspirerende rol spelen in de ontwikkeling van jonge talenten en hen begeleiden naar een succesvolle carrière in het onderwijs en de pedagogische sector? Dan is het Alfa-college in Hardenberg op zoek naar jou!


Wat ga je doen?

 • verzorgen van inspirerende en interactieve muzieklessen en eventueel creatieve vakken;
 • je speelt een cruciale rol in het begeleiden van onze studenten bij hun persoonlijke en professionele groei;
 • ontwikkelen van lesmateriaal individueel en in teamverband;
 • leveren van een bijdrage aan onderwijsontwikkeling en andere vormen van opleiden.

Wat breng je mee?

 • je bent in het bezit van een relevante onderwijsbevoegdheid in de vorm van een tweedegraads diploma als muziekdocent;
 • je hebt ervaring in het middelbaar beroepsonderwijs en begrijpt de uitdagingen en kansen die deze onderwijsomgeving biedt;
 • je bent een natuurlijke mentor en weet studenten te motiveren en te stimuleren om hun volledige potentieel te bereiken;
 • je hebt een onuitputtelijke passie voor creatieve vakken en muziek en je wilt deze passie overdragen op anderen;
 • je werkt graag samen met collega's, bent communicatief vaardig en draagt bij aan een positieve en inspirerende werkomgeving.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

Het Alfa-college is een dynamische onderwijsinstelling met een sterke focus op persoonlijke groei en innovatief onderwijs. Als muziek-/creatieve docent maak je deel uit van het team 'Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk'.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Een uitdagende baan voor 0,2 fte, wat zich vertaalt in 1 dag per week, met kans op uitbreiding, waarbij je een waardevolle bijdrage levert aan de toekomst van onze studenten.
 • Een inspirerende en ondersteunende werkomgeving met ruimte voor jouw ideeën en persoonlijke ontwikkeling.
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling en er zijn collectieve verzekeringen.
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt maximaal €4930,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB, cao mbo).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ingrid Pol-Bekkering, opleidingsmanager, via ib.pol-bekkering@alfa-college.nl.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 25 september 2023 via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature Muziekdocent - Muziek-/creatieve Docent - Werken bij (alfa-college.nl).

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.