Medewerker Backoffice

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Medewerker Backoffice (0,5 fte) Educatie & Inburgering - Locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen

Het bedrijfsbureau Inburgering houdt zich bezig met contractonderwijs aan studenten Inburgering voor de locaties Hardenberg, Hoogeveen en Groningen. Hierin worden cursussen, modules of maatwerktrajecten aangeboden aan inburgeraars waarmee ze kunnen voldoen aan hun inburgeringsverplichting. In nauwe samenwerking met de studentenadministratie verzorgt het bedrijfsbureau de financiële afwikkeling van de inburgeringsopleidingen.

Voor de backoffice zijn wij op zoek naar een kandidaat met een proactieve instelling. Iemand die structuur kan aanbrengen, in staat is om prioriteiten te stellen en het overzicht kan bewaken voor de korte en lange termijn. Als medewerker backoffice ben je communicatief vaardig (intern en extern), representatief en de ‘spin in het web’. Ben jij het organisatietalent die wij zoeken?

Wat ga je doen?

 • Je maakt, beheert en coördineert Excel-bestanden met een compleet overzicht van Inburgeringsstudenten en hun contracten.
 • Je onderhoudt (telefonisch, per e-mail) contacten met inburgeringsstudenten, docenten en opleidingsmanagers van de 3 locaties en DUO.
 • Je coördineert de uitgezette financiële acties.
 • Je bewaakt de voortgang en de afhandeling van gemaakte afspraken en genomen besluiten.
 • Je ondersteunt de financieel adviseur.
 • Je komt met verbetervoorstellen voor het financiële proces.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding in een financiële richting, bij voorkeur aangevuld met een MBA-diploma.
 • Goede beheersing van de Engelse taal is een pre.
 • Boekhoudkundige ervaring, bij voorkeur in een debiteurenadministratie.
 • Vaardigheid in het omgaan met geautomatiseerde systemen en het gebruik van softwarepakketten (Eduarte, Excel en Exact Financials).
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Een proactieve, klantvriendelijke en dienstverlenende instelling.
 • Een teamgerichte en enthousiaste werkhouding.
 • Het mede inhoud kunnen geven aan de identiteit van ons ROC.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen en je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma.
 • Je ontvangt vooralsnog een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar en een salaris afhankelijk van opleidingen en ervaring tussen € 1.865,00 - € 2.805,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 5/6 CAO MBO).

 Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan telefonisch of via de mail contact op met Marcel Werkman, opleidingsmanager Educatie & Inburgering, telefoon: 06-26854663, E-mail: mr.werkman@alfa-college.nl

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 1 maart 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.