Docenten ICT

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Voor onze locatie Hardenberg zijn wij op zoek naar Docenten ICT (0,5- 1,0 fte) 

Herken jij je in het volgende?

Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. De wereld van de ICT ontwikkeld zich in een razend tempo. Wij zijn op zoek naar jou, als je begrijpt wat onze studenten nodig hebben om zich op dit vlak te ontwikkelen en ze meeneemt op ontdekkingsreis.

Wat ga je doen?

 • het verzorgen van praktijk- en theorielessen aan de ICT beheer en/ of software developer opleidingen;
 • het begeleiden en coachen van deelnemers op niveau 3 /4;
 • projectmatig werken;
 • het verzorgen van BPV-begeleiding en toetsing;
 • het leveren van een positieve enthousiaste bijdrage aan de teamontwikkeling!

Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of een relevant hbo-diploma met de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • affiniteit en bij voorkeur ervaring met beroepsgericht onderwijs;
 • ervaring in en/of kennis van het ontwikkelen van lesmethodes is een pré;
 • affiniteit met het beroepenveld ICT;
 • een teamgerichte en enthousiaste werkhouding;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4359,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB, CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Annelies Veldhuis, opleidingsmanager ICT team, telefoonnummer 06-13127707.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 12 april 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.