Docent Zorg en Verpleegkunde

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Docent Zorg en Verpleegkunde (0,8- 1 fte)
Locatie Hoogeveen 

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven docent met ruime ervaring in het werkveld, die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. Je gaat niet voor goed maar voor excellent. Je beschikt over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten, je bent namelijk ook coach van een klas. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied!

Wat ga je doen?

 • het verzorgen van onderwijsactiviteiten binnen het team zorg en verpleegkunde;
 • het verzorgen van praktijklessen of verpleegtechnische handelingen;
 • het begeleiden en coachen van studenten op school en in de praktijk;
 • het leveren van een bijdrage aan team- en onderwijsontwikkeling. 

Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid, of een relevant hbo-diploma en de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • kennis/affiniteit met zorgtechnologie;
 • relevante ervaring binnen het werkveld;
 • een teamgerichte en enthousiaste werkhouding;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden. 

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het onderwijsteam zorg en verpleegkunde. Deze teams bestaan uit enthousiaste en gedreven vakdocenten die elk verantwoordelijk zijn voor hun studenten van aanmelding tot alumni. De zorgtechnologie heeft een belangrijke rol binnen de opleidingen. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons in eerste instantie een contract tot einde schooljaar (juli 2022). De functie is deels voor de vervanging van zwangerschapsverlof en deels ontstane vacatureruimte. Er is  mogelijkheid tot verlenging, met een salaris met een maximum van € 4359,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO). 

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jeanette van Ommen, opleidingsmanager, telefoonnummer 06-46141693. 

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 17 december 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 en 23 december a.s.  

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.