Docent Verpleegkunde

Samen ondernemend leren!

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.
Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.
Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Docent Verpleegkunde (0,6 - 1,0 fte) locatie Hardenberg - per 1 september 2021

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven docent of vakman/vrouw met ruime ervaring in maatwerk, die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. Je gaat niet voor goed maar voor excellent. Je beschikt over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten, je bent namelijk ook coach van een klas. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied!

Wat ga je doen?

 • Verzorgen van lessen t.b.v. de opleiding MBO-Verpleegkunde, BOL en BBL.
 • Begeleiden en coachen van studenten bij hun leerproces. Ondersteunen van studenten bij het verwerven van competenties met diverse didactische werkvormen.
 • Leveren van een positieve en enthousiaste bijdrage aan de teamontwikkeling.
 • Je levert een bijdrage aan zowel onderwijsontwikkeling, het examineringsproces als de kwaliteitszorg.
 • Meedenken en een bijdrage leveren aan innovatief onderwijs vanuit de gedachten "Van onderwijs naar leren".

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde relevante HBO-opleiding en een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen.
 • Ruime kennis en ervaring binnen het werkveld van de verpleging of de maatschappelijke zorg met -naast de klinische- zeker ook een holistische blik.
 • Aantoonbare ervaring in (bijkomende) maatschappelijke problematiek waarmee verpleegkundigen zich geconfronteerd zien is een pré.   
 • Ervaring in het werken met studenten, bij voorkeur in het beroepsonderwijs.
 • Creativiteit in het stimuleren van leerprocessen bij jongeren. Aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Initiatiefrijk en flexibel. Een teamgerichte en enthousiaste werkhouding.
 • Het mede inhoud kunnen geven aan de identiteit van ons ROC.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het onderwijsteam MBO-Verpleegkunde Niveau 4. Dit team bestaat uit 18 enthousiaste en gedreven vakdocenten die elk verantwoordelijk zijn voor hun studenten van aanmelding tót diplomering. Met deze collega's draag je bij aan onderwijsontwikkeling en examinering binnen jouw expertise. Samen met de collega's van andere teams ben je onderdeel van de regio Hardenberg. Deze regio is volop in ontwikkeling om samen met elkaar te leren en onderwijs (nog) beter en mooier te maken!

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen 'buddy' toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega's kunt bijwonen.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik. We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma.
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.359,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB, CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jorie Brinker of Aniek Potgieter, beiden teamlid, via 088-3341494. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk vóór 11 april via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 20 april.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.