Docent/Studieloopbaanbegeleider Logistiek, Detailhandel & Administratie

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Docent/Studieloopbaanbegeleider Logistiek, Detailhandel & administratie niveau 2 (0,7 - 0,9 fte), tijdelijk

Start 1 februari 2021 of z.s.m. daarna - Locatie Boumaboulevard Groningen

Wat ga je doen?

 • aansprekende lessen verzorgen waarbij de focus ligt op Nederlands, projecten en Studieloopbaanbegeleiding (SLB);
 • een zeer gevarieerde groep studenten (cognitief, gedragsmatig en qua motivatie) zowel groepsgewijs als individueel ‘leren- leren’;
 • samenwerken en regie voeren tussen onderwijs, sociaal domein en zorgpartijen;
 • een krachtig klassenklimaat creëren rondom maatwerktrajecten;
 • binnen het onderwijsleerklimaat de praktijk (BPV/arbeidsmarkt) een belangrijke rol laten spelen aangepast aan de behoefte van de individuele student.

Wat breng je mee?

 • een onderwijsbevoegdheid bij voorkeur een tweedegraads lesbevoegdheid Nederlands of Pabo;
 • aantoonbare werkervaring en affiniteit met de doelgroep van studenten MBO niveau 2;
 • didactisch sterk en pedagogisch excellent;
 • jongeren de benodigde basisvaardigheden voor een Leven Lang Leren aanleren;
 • mede inhoud geven aan de christelijke identiteit van ons ROC.

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van de vervangingsperiode tot 31 juli 2021 met een salaris met een maximum van € 4359,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Trieneke Hijma, opleidingsmanager, via t.hijma@alfa-college.nl

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 22 januari 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.