Docent Rekenen

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben voor onze locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan een vacature voor een; 

Docent Rekenen (± 0,4 FTE)
Standplaats: Groningen

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven docent met ruime ervaring in maatwerk, die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo. Daarbij ben je vooruitstrevend en beschik je over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied!

 
Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als rekendocent, hierin ga je bij de diverse onderwijsteams rekenonderwijs verzorgen. Verder zal je mede vorm gaan geven aan het rekenonderwijs op onze locatie. Omdat vanaf komend schooljaar rekenen nog belangrijker wordt in het mbo kan je ook ingezet worden voor bijlessen. 

Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid (of in het laatste jaar van de opleiding) of een relevant hbo-diploma zoals bijvoorbeeld PABO en de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • kennis en ervaring vanuit de beroepspraktijk en affiniteit met rekenonderwijs; 
 • creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • een masteropleiding of studerende voor Special Educational Needs is een pré;
 • aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • het kunnen verzorgen van innovatief onderwijs;
 • een teamgerichte en enthousiaste werkhouding;
 • goede digitale vaardigheden;
 • het mede inhoud geven aan de identiteit van ons ROC.

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt een contract tot 1 augustus 2023 met de mogelijkheid tot verlenging of een contract voor onbepaalde tijd;
 • de inschaling vindt plaats op basis van de CAO-MBO en is afhankelijk van opleidingen en ervaring.

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan (i.v.m. de zomervakantie) na 20 augustus a.s. contact op met Marieke Perdok, opleidingsmanager, email: m.perdok@alfa-college.nl.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 28 augustus 2022 via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature docent rekenen - Docent Rekenen - Werken bij (alfa-college.nl)

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.