Docent Recht Bouma

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Docent Recht (0,4 - 0,6fte)
Locatie Boumaboulevard Groningen 

Herken jij je in het volgende?

Jij hebt ervaring in het juridische speelveld en bent enthousiast om dat over te brengen op de student. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. 

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt lessen Recht;
 • Je begeleidt studenten bij projecten;
 • Je levert een bijdrage aan buitenschoolse activiteiten en diverse contactavonden.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een relevante HBO of WO opleiding, een tweedegraads onderwijsbevoegdheid is een pre;
 • Kennis en ervaring vanuit de juridische beroepspraktijk en een netwerk in de regio;
 • Creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • Coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen. 

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het onderwijsteam juridisch-administratieve beroepen administratie niveau 4. Dit team bestaat uit een tiental enthousiaste en gedreven vakdocenten die elk verantwoordelijk zijn voor hun studenten van aanmelding tot alumni. Met jouw team draag je je steentje bij aan onderwijsontwikkeling en examinering binnen jouw expertise. Als team maak je onderdeel uit van de locatie Boumaboulevard in Groningen. Deze locatie is volop in ontwikkeling om samen met elkaar te leren en onderwijs (nog) beter en mooier te maken! 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, fiets- en sportregelingen, bijdrage op je aanvullende ziektekostenverzekering en uitruil reiskosten);
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging, met een salaris met een maximum van € 4359,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO). 

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Adrie Oosterhof, opleidingsmanager, via 06-23958435. 

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 6 december 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.   
De gesprekken vinden plaats op 8 december a.s. 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.