Docent of instructeur Catering / Voeding

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot wendbare professionals, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Docent of instructeur Catering / Voeding (0,5 FTE)
Locatie Kardinge Groningen 

Voor onze opleiding Medewerker Sport en Recreatie (niveau 2) zijn wij op zoek naar een docent of instructeur Catering / Voeding. 

Wat ga je doen? 

 • Het verzorgen van praktijklessen binnen het beroepsgerichte onderwijsprogramma van de opleiding horeca, gericht op koken/catering;
 • Het begeleiden en instrueren van studenten;
 • Het beheren van praktijkruimten en apparatuur, materialen en middelen;
 • Eenvoudige gerechten en/of dranken bereiden. 

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde relevante MBO opleiding (bij voorkeur minimaal niveau 4);
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met beroepsgericht onderwijs;
 • Aantoonbare kennis van HACCP;
 • Ervaring met inventariseren klantwensen, bereiden voedsel, uitserveren voedsel;
 • Een teamgerichte en enthousiaste werkhouding;
 • Klantvriendelijk en gastvrij. 

Locatie Kardinge 

De hoofdvestiging is gelegen aan de Kardingerweg in Groningen, met de Topsporthal met opleidingen op het gebied van Sport, bewegen en recreatie (ook Entree-onderwijs).  Locatie Kardingerplein, ook in Groningen, in Sportcentrum Kardinge is de thuisbasis van de opleidingen Uniformberoepen (o.a. beveiliging). Op de locatie in Assen  worden eveneens opleidingen verzorgd voor Sport, bewegen en recreatie.  Al deze opleidingen worden door zo’n 130 medewerkers (ca. 90 fte) vormgegeven samen met het bedrijfsleven, sportverenigingen en -bonden en er wordt nauw samengewerkt met de locatie Kluiverboom op het gebied van Vitaliteit, zorg en welzijn.  Alfa-college is ook betrokken bij het Topsportzorgcentrum Groningen door het verzorgen van lessen en trainingen, het landelijk netwerk van het Johan Cruyffcollege en het noordelijke Health I Port.  

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en (online) trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 3530,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 8 CAO MBO). 

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Karien Smit, opleidingsmanager, telefoonnummer 06-23786593. 

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 3 oktober via het online sollicitatieformulier op onze website  www.alfa-college.nl.
De gesprekken vinden plaats op 14 oktober in de ochtend. Het arbeidsvoorwaardengesprek is in week 43. 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers?

Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.