Docent Nederlands

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben per direct een vacature voor een:

Docent Nederlands (0,8 fte)
Standplaats: Hoogeveen

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven docent met ruime ervaring in maatwerk, die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. Je beschikt over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten, je bent namelijk ook coach van een klas. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied!


Wat ga je doen?

 • je verzorgt lessen Nederlands voor studenten niveau 2, 3 en 4 , voornamelijk bij de technische opleidingen;
 • je levert een bijdrage aan zowel het examineringsproces als de kwaliteitszorg;
 • je levert een bijdrage aan buitenschoolse activiteiten en diverse contactavonden;
 • je bent minimaal één avond inzetbaar;
 • vrijdag is een vaste werkdag.Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid, of een relevant hbo-diploma en de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen;
 • affiniteit met mbo BOL/BBL.Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen docentbegeleider toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling en er zijn collectieve verzekeringen.
 • In eerste instantie ontvang je een contract voor één jaar met een salaris met een maximum van € 4930,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB, cao mbo).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Winfred Voorstok, opleidingsmanager, telefoon: 0612068597 of per mail: wg.voorstok@alfa-college.nl.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 21 september 2023 via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature Docent Nederlands - Docent Nederlands - Werken bij (alfa-college.nl)


Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.