Docent Nederlands

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Docent Nederlands (0,6 fte) ter vervanging, tot november 2021 - Locatie Boumaboulevard Groningen

Voor de opleidingen binnen cluster ICT zijn wij op zoek naar een enthousiaste en flexibele collega docent Nederlands met affiniteit voor de doelgroep.

Cluster ICT bestaat uit drie onderwijsteams die zich ontwikkelen tot resultaatverantwoordelijke teams en bestaat uit zo’n 40 docenten die rapporteren aan de opleidingsmanager.

Het cluster ICT houdt zich dit schooljaar bezig met thema’s op het gebied van teamontwikkeling, kwaliteit van onderwijs en studentbegeleiding en kan jouw input goed gebruiken!

Wat ga je doen?

 • je zorgt voor een aansprekend onderwijsklimaat voor onze studenten ICT niveau 3 en 4;
 • je bent in staat om studenten te motiveren en te coachen tot een optimale leerprestatie;
 • je levert een bijdrage aan buitenschoolse activiteiten en diverse contactavonden.

Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid Nederlands;
 • affiniteit met de doelgroep niveau 3 en 4 studenten;
 • ervaring met onderwijs op afstand is een pré;
 • aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen.

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons tijdelijke aanstelling voor de duur van de vervangingsperiode, tot begin november 2021  met een salaris met een maximum van € 4359,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Susan van Steenwijk, adviseur HRM, via ks.vansteenwijk@alfa-college.nl.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 12 april a.s. via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.