Docent ICT

Samen ondernemend leren! 

Het Alfa-college in Hoogeveen bevindt zich in de IT-Valley van Noord-Nederland. Digitalisering en automatisering is booming in de regio. Hoogeveen wordt de plek voor de IT-HUB van Drenthe. Een samenwerking tussen bedrijven als TVM en Unigarant, diverse hogescholen, Rijksuniversiteit Groningen en het Alfa-college. Deze HUB wordt een belangrijke partner van de opleidingen in Hoogeveen. Als docent moet jij de verbinding maken tussen onderwijs en het bedrijfsleven in de regio. Studenten werken in een real-life omgeving waar jij de docent, coach en deskundige voor de studenten bent. Onderwijs dat past bij de vraag van het bedrijfsleven en meewerkt aan innovaties in de IT-HUB. Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.  

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.  

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.  

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

 Docent ICT (1,0 fte) Locatie Hoogeveen

 We zoeken een collega die bij voorkeur bevoegd is als docent in de IT-sector, ervaring heeft op het gebied van datacommunicatie, hardware en enige ervaring heeft met programmeren.  Kennis van Cisco is een pré. Ervaring met projectmatig werken in multidisciplinaire omgeving, samen met partners uit het bedrijfsleven en andere onderwijs-organisaties. Ben jij die docent of heb de ambitie om die te worden en ben je  innovatief en niet bang om gebaande paden te verlaten? Dan zoeken wij jou!  

Wat breng je mee?

 • Een relevante onderwijsbevoegdheid of de bereidheid hierin te bekwamen. (specifiek richting ICT is een pré);
 • (pré) kennis van techniek;
 • Een brede inzetbaarheid op de verschillende vakken;
 • Affiniteit met de doelgroep;
 • Aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen.  

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, fiets- en sportregelingen, bijdrage op je aanvullende ziektekostenverzekering en uitruil reiskosten);
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van dit schooljaar tot   31 juli 2022 met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.429,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).  

Lijkt het je wat?

 • Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Klaas Berends, opleidingsmanager, via k.berends@alfa-college.nl of 0636006302.  

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 3 december 2021 het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.  

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.