Docent ICT

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.  

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.  

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!  

Docent ICT (0,5 – 1,0 fte) Locatie Boumaboulevard Groningen  

Voor de opleiding Medewerker ICT Support (niveau 2) en Allround Medewerker IT Systems & Devices (niveau 3) is onderwijsteam ICT n2/n3 op zoek naar enthousiaste en flexibele collega’s met affiniteit voor de doelgroep.  

Wij zoeken drie docenten ICT met verschillende aandachtsgebieden: een allround docent, een docent gericht op gebruikersondersteuning en een docent gericht op (brede) hard- en software.  

Onderwijsteam n2/n3 is één van de drie onderwijsteams binnen cluster ICT en ontwikkelt zich tot een resultaatverantwoordelijk team. Het team bestaat straks uit 12 docenten die rapporteren aan de opleidingsmanager. Het team gaat in schooljaar 2021-2022 beginnen met de vernieuwde (studie)loopbaanbegeleiding en modulair onderwijs en kan jouw input goed gebruiken!  

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt lessen ICT in de breedste zin van het woord;
 • Je gaat aan de slag als studieloopbaanbegeleider met een ervaren teamlid;
 • Je zorgt voor een aansprekend onderwijsklimaat voor onze studenten ICT n2/n3;
 • Je bent in staat om studenten te motiveren en te coachen tot een optimale leerprestatie.  

Wat breng je mee?

 • Minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid (specifiek richting ICT is een pré);
 • (pré) kennis van elektrotechniek;
 • Een brede inzetbaarheid op de verschillende vakken;
 • Affiniteit met de doelgroep niveau 2 en 3 studenten;
 • Aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen.  

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, fiets- en sportregelingen, bijdrage op je aanvullende ziektekostenverzekering en uitruil reiskosten);
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van dit schooljaar tot 31 juli 2022 met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.429,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).  

Lijkt het je wat?

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór maandag 30 augustus 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.  

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.