Docent Facilitair leidinggevende

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Het Alfa-college zoekt voor de locatie Kluiverboom in Groningen een enthousiaste Docent Facilitair Leidinggevende (0,4 - 0,6 fte) 

“Het Alfa-college is een persoonlijke organisatie waar je veel mogelijkheden krijgt om je verder te ontwikkelen.”

Kevin Dijkema, docent Engels excellentieprogramma Cambridge English

Wat ga je doen?

 • Verzorgen van boeiende en uitdagende beroeps specifieke theorie- en praktijklessen.
 • Coachen en begeleiden van studenten (met name niveau 4) in de rol van mentorcoach, maar ook tijdens de BPV (stage).
 • Organiseren en initiëren van activiteiten binnen onze opleiding, studieloopbaan begeleiding.
 • Ontwikkelen van off- en online lessen en lesmateriaal.
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze studenten tot zelfstandige professionals in de breedste zin van het woord.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde opleiding op (minimaal) op HBO-niveau.
 • Een onderwijsbevoegdheid voor het MBO of bereid deze te halen.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het facilitaire werkveld.
 • Ervaring als facilitair leidinggevende, zowel in de praktijk als op theoretisch vlak, met een sterk netwerk binnen de facilitaire branche.
 • Kennis van- en ervaring in vakgebieden binnen facilitair, zoals: logistiek, beheer en onderhoud, schoonmaak, klantcontacten, business catering, ondernemerschap, front & backoffice, hospitality en events.
 • Iemand met een visie op onderwijs, die goed op de hoogte is van de behoeften voor onze studenten gezien vanuit het werkveld en die dit goed kan inpassen binnen onze opleiding.

Welke eigenschappen vinden wij belangrijk?

 • Affiniteit met MBO studenten.
 • Goed kunnen samenwerken in een team, enthousiast, professioneel, proactieve houding, creatief, communicatief sterk, doener.
 • Flexibele collega die inzetbaar is op verschillende vlakken binnen onze opleiding, denk onder andere aan het geven van voorlichting, examen gerelateerde taken en teamplan activiteiten.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

Je komt te werken in een klein en betrokken team waarin de studenten voorop staan. Een eigen flexibele werkplek op locatie met goede faciliteiten om prettig te kunnen werken. Ook werken we in deze tijd regelmatig vanuit huis. We zijn volop in ontwikkeling, dat zorgt voor een inspirerende werkomgeving met veel afwisseling, maar ook uitdagingen. In dit team werken we veel met elkaar samen en ondersteunen we elkaar. Samen met ons maak jij de opleiding Facilitair Leidinggevende nog succesvoller!

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma
 • Een salaris met een maximum van € 4.359,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jozé Kienstra, opleidingsmanager, e-mail: jrh.kienstra@alfa-college.nl of tel. 088-3341395. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 17 januari a.s. via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.