Docent(en) Nederlands

Wie wil je zijn? Dat is best een lastige vraag. Helemaal als je jong bent. Dan ben je meer bezig met wat je wilt worden. Of gewoon met ‘zijn’. Als Alfa-college zijn we de samenleving in het klein. Waarin we onze studenten opleiden tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dat kan alleen als er oprechte aandacht is voor die student. Want alles wat je aandacht geeft groeit! 

Als werkgever vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers en leidinggevenden zich voortdurend ontwikkelen.

Door het vergroten van eigen regie, het nemen van verantwoordelijkheid én door het maken van verbindingen met externe partners zetten we iets in beweging. Waarbij we geloven dat hoe je dat doet écht verschil maakt. 

Wil jij werken in een organisatie waar persoonlijke aandacht centraal staat en vind jij ontwikkeling van zowel student als jezelf belangrijk?

Voor onze locatie Hardenberg zijn wij op zoek naar:
Docent(en) Nederlands (0,4 – 0,8 fte)

Herken jij je in het volgende?

 • Verzorgen van lessen Nederlands aan verschillende niveaus, zowel aan jongeren als volwassenen;
 • Verrichten van specifieke werkzaamheden ten aanzien van het onderwijsleerproces en de voortgang van het onderwijsleerproces;
 • Een bijdrage leveren aan het examineringsproces en de kwaliteitszorg;
 • In staat zijn het vak Nederlands te integreren in de beroepscontext;
 • Een bijdrage leveren aan buitenschoolse activiteiten en diverse contactavonden;
 • Je levert als deelnemer van de vakgroep Nederlands een bijdrage aan onderwijsontwikkeling en onderwijsborging binnen je vakgebied.

Dit breng jij mee…

 • Minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid Nederlands, of een relevant hbo-diploma en de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • Een sterke binding met het werkveld van onze leerlingen;   
 • Creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • Affiniteit met de doelgroep en opleidingen in het MBO;
 • Aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Innovatief vermogen;
 • Een teamgerichte en enthousiaste werkhouding.

Ons aanbod aan jou…

Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor jouw eigen ontwikkeling.
Zo bieden wij jou de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen (GoodHabbitz) te volgen om je nog beter te maken in je werk.

Voor startende docenten kennen wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.

Met de secundaire arbeidsvoorwaarde zit het wel goed, zo krijg je een 13e maand, kan je gebruik maken van een fiets- en sportregeling en ontvang je een laptop voor zakelijk gebruik.

Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.429,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO). 

Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan via de mail contact op met Hendrian van ‘t Hof, opleidingsmanager, bjh.vanthof@alfa-college.nl. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 5 oktober 2021  via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.