Docent Economie (VAVO)

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Het VAVO van het Alfa-college zoekt met ingang van het nieuwe schooljaar een:

Docent Economie (0,4 FTE)


Het VAVO kenmerkt zich als een kleinschalige school met een hecht en gedreven team binnen het Alfa-college met een duidelijke organisatie voor zowel docenten als leerlingen. De CAO-MBO is op deze functie van toepassing.Wat ga je doen?

Je bent een ervaren Economiedocent en wilt in een doelgerichte, effectieve leeromgeving aan de slag met je vak. Je wilt leerlingen helpen om alsnog hun diploma te behalen voor het VMBO en HAVO en hen daarmee toegang bieden tot de door hen gewenste opleiding.

Je hebt affiniteit met anderstalige leerlingen die je in een Voorbereidend Jaar de basis van het vak Economie bijbrengt, zodat zij kunnen gaan studeren in de door hun gewenste richting. Dan is een baan binnen het VAVO een uitgelezen mogelijkheid om in een kleinschalige, goed georganiseerde school aan de slag te gaan.

Het VAVO is onderdeel van het Alfa-college. De CAO-MBO is op deze functie van toepassing.


Wat kun je van ons verwachten?

  • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
  • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.
  • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
  • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma.
  • Een markconform salaris volgens CAO-MBO.

Lijkt het je wat?

Informatie over deze vacature is te verkrijgen bij Wolbert van Wageningen (Opleidingsmanager van het VAVO). Email: w.vanwageningen@alfa-college.nl. Telefoon: 088-334 1165 (schakelt door naar mobiel).

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 01 juli 2022 via ons online sollicitatieformulier: Vacature docent Economie - Docent Economie (VAVO) - Werken bij (alfa-college.nl)

Meer informatie over het VAVO is te vinden op https://www.alfa-college.nl/opleidingen-en-cursussen/vavo en www.vavoscholen.nl

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.