Docent Communicatie

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Voor de locatie Boumaboulevard zijn we op zoek naar een: 


Docent Communicatie (0,6 - 0,8
 
FTE)
Standplaats: Groningen


Wat ga je doen?

Als docent professionele communicatie ga je aan de slag voor onze opleidingen binnen het vakgebied Office and Management Support. Je komt terecht in een heel leuk en wendbaar team van zeven personen. Het team kenmerkt zich door open en directe communicatie, waarbij iedereen vertrouwt op elkaars expertise. Aangezien communicatie constant in beweging is, krijg je naast de reeds bestaande vakken in het team ook de ruimte om nieuwe vakken te ontwikkelen en vorm te geven. Je gaat vakken geven aan studenten niveau 3 en 4, onder andere op het gebied van ontwikkeling van on - en offline communicatiemiddelen, redigeren van teksten en communicatieve vaardigheden;

Je zal daarnaast vakoverstijgend bezig zijn, waarbij jouw blik op de toekomstige arbeidsmarkt en kennis van (corporate) communicatie het verschil maakt. Je zult veel contact hebben met studenten, met veel ruimte voor studieloopbaanbegeleiding, zodat je zult merken dat geen dag hetzelfde is. Het team krijgt vaak terug hoezeer studenten de goede begeleiding en ondersteuning waarderen. Je zult daarnaast ook veel samenwerken met collega’s binnen de locatie Boumaboulevard, vooral met de teams van Legal en Business Administration.


Wat breng je mee?

  • minimaal een relevante HBO opleiding, bij voorkeur een WO opleiding;
  • bij voorkeur een lesbevoegdheid, anders de bereidheid deze te halen;
  • actuele praktijkkennis van (corporate) communicatie en bij voorkeur ook inzetbaar voor lessen Nederlands;
  • een mooi netwerk binnen de regio.


Wat kun je van ons verwachten?
  • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
  • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
  • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
  • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
  • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband met een salaris met een maximum van € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB cao mbo).


Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Adrie Oosterhof, opleidingsmanager, via 06-23958435.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 26 juni 2022 via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature Docent communicatieve vakken en vaardigheden - Docent Communicatie - Werken bij (alfa-college.nl)


Wil je meer weten over onze strategische koers?
 Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.