Directie- en programmasecretaris

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen wij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze partners in de verschillende regio’s.

Wij zijn een christelijk regionaal opleidingen-centrum (ROC) waarbij drie kernwaarden centraal staan: verbinden, vertrouwen en ondernemen. Deze vormen de basis voor ons handelen. Zo werken wij samen in teams aan goed onderwijs in een inspirerende leeromgeving.

Van onze medewerkers vragen wij professionaliteit, betrokkenheid en enthousiasme. Eigen verantwoordelijkheid nemen in werk en ontwikkeling is daarbij vanzelfsprekend. 

Het Alfa-college zoekt voor de regiodirecteur Kardinge en Assen een:

Directie- en programmasecretaris (0,6 – 0,8 FTE)
Standplaats: Groningen / Assen

Als directiesecretaris werk je samen met het locatiemanagementteam en de regiodirecteur aan het goed laten reilen en zeilen van de locaties Kardinge en Assen. Je voert regie op lopende zaken, ontzorgt de regiodirecteur en staat hierbij in nauwe verbinding met het onderwijs, de business controller, ondersteunende diensten en het management.
Dit vraagt om een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een hoge mate van zelfstandigheid. Tegelijkertijd moet je kunnen samenwerken en verbindingen kunnen leggen en onderhouden.

De functie van directiesecretaris combineer je met het werken als programmasecretaris voor het programma van de Vitaliteitscampus. Je hebt een prominente rol in het programmateam. Zo bewaak je de voortgang van het programma, schrijf je mee aan plannen en verslagen en bereid je de stuurgroepvergaderingen voor.

Je werkt in een ambitieuze, sportieve organisatie, waarbij je actief een bijdrage levert aan strategisch beleid, besluitvorming en realisatie van onze doelstellingen.

Je  bent sparringpartner van de directeur Kardinge en Assen en adviseert het managementteam. Je signaleert en analyseert ontwikkelingen en trends binnen en buiten de organisatie en denkt mee over strategische vraagstukken. Je schrijft (mee aan) voorstellen of projectplannen en geeft vorm aan de besluitvormingsprocessen en governance. Je voert de regie op het ontwikkelen en samenstellen van ons jaarplan en draagt, samen met directeur en managementteam, zorg voor de realisatie en verantwoording.

Ook met de programmamanager en het programmateam van de Vitaliteitscampus werk je nauw samen. Je werkt beleidsvoorstellen uit, adviseert over het programmabeleid en schrijft mee aan het jaarplan en verslagen.

Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur en vormt een team met de managementassistente van de directeur. Daarnaast werkt je samen met het bestuurssecretariaat van het College van Bestuur en de directiesecretarissen van de onderwijslocaties en Bedrijfsvoering.

Wat ga je doen?

 • Regisseren van de lopende zaken binnen de directie, zoals besluitvorming, voortgang en verantwoording;
 • Het actief meedenken en werken aan een efficiënt proces rond strategische besluitvorming binnen het MT;
 • Adviseren ten aanzien van strategische voorstellen en beleid;
 • Inhoudelijk voorbereiden en op beleidsmatig niveau uitwerken van het management-overleg en de ontwikkelagenda van de locatie;
 • Initiëren, ontwikkelen en schrijven van het jaarplan voor de locaties Groningen en Assen, als ook van het jaarplan van de Vitaliteitscampus;
 • Coördineren en monitoren van de jaarplanning voortvloeiende uit de jaarplannen;
 • Opstellen van voortgangsinformatie en verantwoording voor zowel de locatie als de Vitaliteitscampus;
 • Oog hebben voor verbeteringen en vernieuwing initiëren en implementeren;
 • Inhoudelijk voorbereiden van management- en stuurgroepvergaderingen en communiceren van besluiten aan interne en externe stakeholders.

Het Alfa-college werkt, samen met onze partners in de regio, bevlogen aan het opleiden van studenten tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we vooral in een praktische leeromgeving, waar de studenten klaar gestoomd worden voor de beroepen van nu en van de toekomst. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld.

Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis voelen én gezien worden. Daar zijn we trots op!

Ook bij onze medewerkers staat het leren centraal; ondernemend, samen, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar zéker ook op persoonlijk vlak.

Je werkt het merendeel van de tijd op de onderwijslocatie Kardinge. Voor de Vitaliteitscampus werk je ook op de locatie Kluiverboom. In het kader van vitaliteit is fietsen of lopen tussen de twee locaties een welkome onderbreking.

Wat breng je mee?

 • Een HBO+ / academisch werk- en denkniveau;
 • Een aantal jaren ervaring als directiesecretaris (of soortgelijke rol);
 • Brede kennis en ervaring inzake bestuur en beleid en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Organisatiesensitiviteit en omgevingsbewustzijn;
 • Analytisch vermogen;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Creatief en pro-actief handelen;
 • Vaardigheid ten aanzien van plannen, organiseren en voortgangsbewaking;
 • Affiniteit met het onderwijs en het MBO in het algemeen en vitaliteit, sport, bewegen en een gezonde leefstijl in het bijzonder;
 • Een hoge mate van integriteit, om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een veelzijdige en uitdagende baan in een inspirerende en innovatieve omgeving, met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Je gaat samenwerken met gemotiveerde professionals in een professionele en ambitieuze organisatie die volop in beweging is.
 • Natuurlijk krijg je een prima salaris met een maximum van € 5229 ,= bruto per maand, bij een fulltime baan (schaal 11 CAO-MBO, persoonlijke inschaling afhankelijk van ervaring, kennis en kunde).
 • Met de secundaire arbeidsvoorwaarden zit het ook goed. Zo krijg je een 13e maand, kan je gebruik maken van een fiets- en sportregeling en zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor een jaar met, bij gebleken geschiktheid, daarná de mogelijkheid tot een vaste aanstelling.

Lijkt het je wat?

Reageer dan uiterlijk 25 september a.s. door het toesturen van een CV en motivatie via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature Directie- en programmasecretaris - Directie- en programmasecretaris - Werken bij (alfa-college.nl)

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 4 oktober aanstaande, in de middag.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jaco van Gent, regiodirecteur,  telefoonnummer 088-3341224.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.