Coördinator Business Intelligence

Het Alfa-college zoekt voor het team Bedrijfsinformatieloket een

Coördinator Business Intelligence 32 – 40 uur (0,8 – 1 FTE) 

Het Alfa-college wil een data gedreven onderwijsinstelling worden om de grote veranderingen in het onderwijs beter te kunnen sturen en realiseren. Als coördinator BI lever je hier een belangrijke bijdrage aan. Je maakt onderdeel uit van het team Bedrijfsinformatieloket. Dit team inventariseert informatievragen en vertaalt deze naar passende oplossingen. We zijn daarbij continu met interne en externe stakeholders in gesprek over hoe onze informatie verbeterd kan worden en brengen nieuwe mogelijkheden proactief onder de aandacht. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit, de bruikbaarheid en de continuïteit van de door ons geleverde informatie. 

Wat houdt de functie in?

Als coördinator BI ben je werkzaam binnen het Bedrijfsinformatieloket. Je coördineert de activiteiten van de drie BI Consultants binnen het team functioneel aan en je neemt zelf het voortouw in projecten, prioritering en planning. 

Als coördinator BI werk je proactief, in nauwe samenwerking met je 3 teamleden en de eindgebruikers, aan het leveren en het continu verbeteren van de benodigde informatie binnen het Alfa-college. Het gaat om het achterhalen, realiseren en implementeren van de informatie over onze strategische KPI’s en (onderwijs)processen. In deze rol ben je gebruikersgericht, dienstverlenend, adviserend en treed je veelvuldig in contact met de voor jou relevante (interne/externe) stakeholders. 

Het herkennen van gebruikers- en organisatorische behoeften en problemen is jouw kwaliteit. Je houdt van uitdagende vraagstukken binnen jouw vakgebied en vertaalt deze (gevraagd en ongevraagd) naar nieuwe informatie oplossingen. Het goed gebruiken van de geleverde informatie is jouw missie en daarvoor onderhoud je nauw contact met de gebruikers en heb je affiniteit met grafisch- en userinterface design. Vanuit je rol als coördinator ben je onder andere verantwoordelijke voor het verder standaardiseren van de werkwijze en de documentatie binnen het team. Daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid om de verschillende werkzaamheden binnen het team te prioriteren en te plannen. 

In deze functie ligt de focus de komende jaren met name op:

-       Het neerzetten en implementeren van onze nieuwe technische omgeving, het zogenoemde Data Platform Onderwijs (DPO), in samenwerking met onze leverancier MACAW (Microsoft Data Lake en PowerBI);

-       Verder standaardiseren van de werkwijze binnen het team (ontwikkelmethodiek, beheer en documentatie);

-       Plannen en coördineren van changes & incidenten;

-       Ontwikkelen en testen van de benodigde informatie en definities op de domeinen Finance en HR (AFAS) en student (Eduarte);

-       Inrichten van de gebruikersorganisatie middels gebruikersgroepen om continu te kunnen verbeteren;

-       Implementeren van de nieuwe PowerBI omgeving in de organisatie;

-       Ontsluiten van nieuwe domeinen zoals onderwijslogistiek (Xedule en Eduarte), Facilitair (Topdesk), Learning Analytics (Microsoft365 en Itslearning);

-       Toepassen van ‘nieuwe’ technologieën en technieken zoals Machine Learning, AI, Big Data, GAN’s, NLP, CI en logaritmen. 

Wat neem jij mee?

-       Een positief afgeronde HBO- of WO-opleiding;

-       Je bent leergierig en je wilt je graag ontwikkelen;

-       Je bent ondernemend, proactief, initiatiefrijk, analytisch en inventief;

-       Je communiceert gemakkelijk (mondeling en schriftelijk), je kunt anderen inspireren en adviseert op een klantgerichte en dienstverlenende manier;

-       Je werkt gestructureerd, planmatig en transparant;

-       je bent een teamspeler die ook zelfstandig zijn werk kan doen;

-       je hebt coördinerende vaardigheden en bij voorkeur ervaringen;

-       Bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van

  • Business Intelligence
  • Visuele vormgeving en user interface
  • Onderwijsprocessen en dataverzamelingen
  • Werken met een ontwikkelmethodiek (bijv. Agile of Scrum)
  • Databases (SQL), Azure Datalakes en Microsoft PowerBI. 

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende functie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en toepassing van jouw specifieke kennis. Het Alfa is een organisatie volop in beweging met interessante uitdagingen. Jouw ervaring en enthousiasme op het vakgebied van de Business Intelligence willen we daar graag bij inzetten!

Uiteraard bieden we je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (13e maand, sportregelingen, zeer ruime ontwikkelmogelijkheden). Tevens zijn er ruime thuiswerk mogelijkheden met vergoeding voor de inrichting van een goede thuiswerkplek. 

Meer informatie en solliciteren?

Wil je meer informatie over deze werkzaamheden, neem dan contact op met Marcel van Doren, centrale informatiemanager, telefoonnummer: 06 – 53751022, e-mail mr.vandoren@alfa-college.nl.

Je korte motivatiebrief met curriculum vitae ontvangen we graag vóór 9 februari 2022 via het online sollicitatieformulier op deze site. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week daarna (14 t/m 18 februari 2022).       

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het  sollicitatiegesprek via een videogesprek (Teams) wordt gevoerd. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld